Torr som fnöske…

Torr som fnöske

Ja, den titeln på detta första blogginlägg… känns ju passande denna dag när vi firar Internationella Klimakteriedagen. Torr som fnöske… då syftar jag väl främst på framtidens slemhinnor. Ja, alltså mina då, eftersom jag väl väntas kliva in i detta tillstånd nu när åldern uppnåtts. Men läser man på om klimakteriet så är det tydligen inte bara torrt… Nej, det är väl som vädret idag kan jag tro 😉 För när jag tittar ut genom mina extremt skitiga fönster så är det knappast torrt som fnöske. Visserligen har det regnat väldigt lite sista tiden men idag är det blött. Ja, så där jobbigt blött. Ett tunt fint strilande regn likt det är vid tung blöt dimma vilket gör att man känner sig dyngblöt bara av att gå ut till bilen. Och det är väl det som kan liknas med vallningarna och svettningarna… 😉

Jag vet verkligen inte om jag ser fram emot detta tillstånd men eftersom naturen har sin gång så är det väl bara att gilla läget. Det är väl så mycket annat positivt som väger över…

Livet, jag lever, jag andas, jag älskar och älskas och hjärtat slår ❤

Kanske ska jag just denna dag passa på att lyxa till det med en kaloristinn chokladmuffins eftersom det så passande nog är Chokladmuffisens dag, också. Det känns på nåt sätt genomtänkt… jag tänker… tjej, kvinna, hormoner, pms, kanske även då klimakteriet OCH suget efter choklad! Visst sjutton måste det vara någon smarting som kommit på dagens tema 🙂

Och för jämställdhetens skull så firar vi även det manliga könet, närmare bestämt Internationella Slipsdagen. Fast egentligen så kan ju kvinnor också bära slips medans mannen däremot inte kommer i klimakteriet. Eller hur ligger det till med det egentligen. Jag har nog hört något viskas om manligt klimakterium…

Ähhh.. nog om svammel men är du nyfiken på vad vi ska fira framöver så kika in på temadagar.se . Det är där jag hittar sånt här spännande nyttigt vetande.

Varför ny hemsida/blogg då?

Ja, det kan man ju fråga sig… För lite att göra? Rastlös? Överskott på energi och kreativitet?

Ja kanske det. Här på min nya plats har jag skapat ett galleri där ni kan kika på mina bilder om ni har lust. Då slår jag liksom flera flugor i en smäll. Foton och tankar både som ordning och oordning. Det är nog precis det som speglar mig. Ordning i oordningen är just vad jag har.

Varmt välkomna ska ni vara. Hoppas att ni kikar in här lite då och då. För då blir jag superglad 🙂 ❤

551

6 svar till “Torr som fnöske…”

 1. Men hej där på ny blogg och allt!
  Ser så fint ut!
  Hälsningar från en med svullna ögonlock idag! Det stämmer det där med att lida pin för att bli fin,haha! Kram och ha en fortsatt trevlig dag!

  Gillad av 1 person

 2. Ha ha! Jag känner ju igen en hel del av det du skriver här, både om torrhetsvarningarna och det där med att vilja starta om nytt och fräscht bara för att det är så roligt att bygga om och byta färg och tema och lite så… Fint du har gjort och självklart ska du vara stolt över det du gör och har gjort, vi är ganska dåliga på det överlag vi kvinnor och även på att stötta och hejja-på varandra. Följer givetvis med hit 😀

  Gillad av 1 person

 3. Jahaja, här får man lära sig hitta i din nya värld – så spännande! Och jag som funderar på om jag ska byta bild i min header … wild and crazy liksom!

  Själv har jag uppenbarligen hamnat i klimakteriet totalt utan problem; inga vallningar, inga humörsvängningar (mer än de jag redan hade – tror att jag är likadan som jag alltid varit), inga torra slemhinnor … men gärna chokladmuffins!

  Gillad av 1 person

Tack för att du hälsar på och lämnar ett ord eller 2 :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: