Små glädjefyllda lyckofigurer

131

När dom här små filurerna hälsar på

då kan man inte annat än le och bli alldeles hjärtevarm ❤

Alla är dom sköna små personligheter.

Alla ser dom lite olika ut, precis som du och jag.

En är lite skygg

en annan väldigt nyfiken.

En är mer åt det bruna

den andra mer grå.

Alla är dom vansinnigt söta ❤

Alla är dom snabba, kvicka och hungriga

alla gillar dom nötter.

151

När dessa små söta filurer är på besök

är det som att ha en oregisserad teater hemma på egen gård.

Det roliga i det hela är att ingen av dom vet

det jag vet

att dom är roliga utan att veta om det 🙂 🙂

141

Korta stunder kan dom

om man har tur,

sitta still om endast en liten stund…

Då får jag äran att skåda deras skönhet

och kanske fånga på bild.

121

Ibland kan man få dom alldeles nära

nästan så att dom äter ur hand.

Nu är det ett tag sen…

dom nya små filurerna vi har på besök

är än så länge rätt skygga

men har vi tur så vänjer dom sig snart

och kan komma närmare.

111

Sorg i hjärtat fick jag dock

när jag såg en av våra vänner

liggandes på vägbanan en bit bort

som fått gå den tragiska döden till mötes…

101

Andra goa vackra små vänner är våra fåglar som kommer på besök.

Om vädret vill sig väl denna novemberdag

denna enda lediga dag

vår 4-åriga förlovningsdag ❤

så ska jag luta mig tillbaka

på skön stol

med kameran i hand

med kaffet som sällskap

och se om vi får vackert besök

denna novemberdag…

9

Ta hand om varandra

stora som små

11 kommentarer på “Små glädjefyllda lyckofigurer

Add yours

 1. Då får man väl räta upp sig här och låtsas om som jag kommit i kläderna och säga Grattis till de fyra förlovade åren 🙂
  Och nog är de underbart söta dessa små och snabba nötälskare, de har hållit sig väldigt osynliga i mina trakter i år men spåren efter dem är tydliga i skogen. När jag var liten hade bekanta till oss en sommarstuga på Oknö och där hade damen i huset matat ekorrarna för att hon tyckte att de var så söta. Till slut blev de så pass tama att de sprang upp på borden och stal mat direkt på tallrikarna när de satt och åt, vare sig det var inomhus eller utomhus. Det var inte riktigt lika sött…
  Ha en fin ledig fölovningsdag Susanne, och som alltid är dina bilder underbara!

  Gillad av 1 person

  1. Åh tack så jättemycket Lena. Blir så varm av fina ord och lyckönskningar. Det där med tama ekorrar har ju förstås både för och nackdelar. Skulle inte heller uppskatta om dom kommer allt för nära… Lagom är bäst. Lagom för att få till några schyssta bilder ;). Blir så glad att du tycker om mina bilder. 🙂 Tack!

   Gillad av 1 person

 2. Så söta filurer skickligt fotograferade av dig. Jag tror att jag riktade kameran mot en ekorre för… flera år sen och inte blev de fotona bra. Talgoxbilden med den vackra bakgrunden gillar jag lite extra. Men alla bilder är, som Lena skriver, underbara. Grattis på förlovningsdagen!

  Gillad av 1 person

  1. Tusen tack! Vi har ju köpt en speciell låda just till ekorren. Hittade den på Granngården och den funkar super. Det kan gå ett tag mellan våra besök men sen kan det komma flera och ibland blir dom riktigt nyfikna och kommer in på altan. Sen finns det ju gränser för hur närgångna dom får bli 😉 Och tack för gratulationen. Lyxade till det med att bara en hallonpaj att mumsa på ikväll. Man måste unna sig lite lyx då och då.

   Gillad av 1 person

 3. Så nära fina foton du fått på ekorrarna! De är ju för söta!
  Å grattis till de fyra åren, vad tiden går ! ♥ Kram på dej- jag har också haft min enda lediga dag idag, då ska vi jobba natt hela helgen vi två? Ha en bra helg på jobbet!!!

  Gillad av 2 personer

 4. Fyra år redan? Så fort det har gått! Grattis dagen efter 😉
  Visst kan du få ekorrarna att vänja sig vid dig och bli mer fotograferingsvilliga! Men som sagts innan, lagom är bäst! En väninna till mig fick sina ekorrar så tama att de kom in i huset, klättrade i gardinerna och kladdade runt i hennes jordgubbstårta. Eftersom de var vana vid att klättra på hennes ben gjorde de samma sak när hon var barbent; satte klorna i henne och sedan fick hon blodförgiftning 😛
  Mina håller jag på lagom avstånd, hur söta de än är. När jag stod och skar glas ute för sista gången i år satt en i tallen ovanför mig och släppte ner kottefjäll.

  Och att dina foton är ljuvliga – det vet du redan att jag tycker ❤

  Gillad av 1 person

  1. Ajaj, näe, som du skriver. Dom må vara urgulliga men man vill nog helt slippa ha dom i jordgubbstårtan och hängandes på benen. Kommer ihåg när äldsta sonen var liten och vi hade en närgången igelkott som bet sig fast i hans sko och strumpa… Kan säga att han gillar fortfarande inte igelkottar…
   Ja, och tänk att det redan gått 4 år!! Tiden rusar verkligen framåt och just nu får den gärna göra det för vi räknar ner till dagen då vi återvänder till solen och gunget på sköna Jamaica :)… Nu dröjer det till januari men man vet ju att december går i 190 och sen när januari anlänt så vet man också att man går mot ljusare tider. Jiippi! Må så gott!

   Gilla

 5. Grattis till 4 år!! Och grattis till de fina vännerna ekorrarna! Jag älskar ekorrar men har aldrig kommit dem såhär nära! Den första bilden ser så otroligt ljuvlig ut och jag tänker mig att den skulle vara så otroligt vacker i färg! Snälla visa den i färg! 🙂

  Jag blir också ledsen att veta att en av dina vänner fick möta döden på detta sätt och förmodligen alldeles för tidigt! Ta hand om dina nära och kära och speciellt dina vänner korrarna! Och fortsätt med dina underbara bilder! 🙂

  Gillad av 1 person

  1. Tusen tack Anneli för dom fina orden. Jag kan lägga ut fler ekorrar i färg. Har lagt ut några nu som jag fotade häromdagen faktiskt. Dom är så otroligt söta och en ära att ha i trädgården, fast på avstånd. Tack för gratulationerna!! Det värmer 🙂

   Gilla

Tack för att du hälsar på och lämnar ett ord eller 2 :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: