Ylletröja, raggisar och tät trafik

281

Jaha… så var tiden kommen

när min lekamen kläs med stickat skönt.

När händer och fötter träs in i luddiga ting

eller rent av hamnar i sambons värmande hand.

Ja nu är tiden inne

när näsan ständigt är isbitslik

och tanken slår mig ännu en gång…

Vore nedrans skönt med näsvärmare…

241

Ja nu är tiden inne

när det känns så där extra skönt, extra mysigt

att inne krypa ner under ullig pläd

fylla hemmet med värmande tända små ljus

och gotta sig i något varmt.

221

Ja nu är tiden inne

när jag ylleklädd blickar ut genom fönstret

ser dom sista löven falla

ser trädens och buskarnas nakna grenverk

längtar efter nyutsprunget grönt.

Ser marken täckas av löv och nyfallen snö.

Vintern kom tidigt…

211

Trädgården, vår natur i vila går

laddar för kommande vår.

Jag tror bestämt

att jag är likadan, likt björnen

gärna i ide går.

Laddar för vår och värme.

Kylan är inte min bästaste vän…

231

Visst ser jag det vackra

visst trivs även jag i vinterskrud

men får jag välja

får kroppen välja

då blir värmen nummer ett.

271

Om det inne är ett stilla lugn

råder en motsatthet

utanför fönstret mitt.

Trafiken är tät, aktiviteten hög.

Vi hjälper till

hjärtat säger så

men vi har fullt sjå

att hänga med

dom knarrande lederna håller inte samma takt 😉

191

Vi njuter av våra små ❤

Springer skyttetrafik

blandar röror i köket

fyller på…

Vi ser att dom trivs

och kommer åter.

Frukosten, lunchen, middagen…

alla står dom serverade.

Ibland bjuds på extra lyx.

Till skillnad från andra ställen

ingår drycken i priset 😉

291

311

Inte allt för långa sessioner

står jag bredvid

blir oftast små korta

med kameran i hand.

Det är en fröjd

att vara med ❤

Vill ju så gärna…

Det är med vemod jag måste ge upp

när fingrarna inte lyder

och näsan lyser Rudolfröd…

301

Ibland är dom bra goa

ställer upp

i all sköns glans

poserar så där fint

i vacker naturlig miljö.

251

Men vem har sagt att det är enkelt?

En utmaning det oftast är

exponeringarna är många

och tålamodet sätts på prov

önskan finns ju där

om det perfekta…

261

Oftast, mest allra mest

placerar dom sig så här

nästan utstuderat

fullt medvetna…

181

Eller med tydlighet visar vad som gälla ska

vem som bestämmer gör…

Jag tror jag backar

för dom vackra små

när blicken säger allt

och kroppsspråket talar 😉

201

Men jag kommer åter

ska bara värma mig först

i ulliga raggisar

och något värmande gott

6 kommentarer på “Ylletröja, raggisar och tät trafik

Add yours

 1. Ja, nu är det härligt med varma stickade kläder och filtar, tända ljus och att kura ihop i soffhörnet. Själv älskar jag denna årstid trots att jag inte är någon vintersportsentusiast. Men jag håller med dig om den där näsvärmaren, så många gånger jag tänkt detsamma, men att hitta på en sån som inte får en att se ut som en clown? …där går iallafall jag bet.
  Så himla fina dina fågelbilder är, den svarta och brunvita är helt klart mycket fotogenic, vad det nu kan tänkas vara för sort? Och så ekorrarna då som alltid får en att bli alldeles varm inombords och le sådär fånigt som man bara gör när man ser små barn och kattungar annars. Hoppas du inte förfryser näsvingarna 😀

  Gillad av 1 person

  1. Tack Lena!! Den oerhört söta lilla pippin, den bruna och vita är en Entita. Nu vill jag ju erkänna att jag inte är någon fågelexpert utan är med på olika facebooksidor och där får man veta mycket. Jag la faktiskt ut bilden i en grupp som heter just ”Vilken fågel”. Kan lova dig att det brukar ta max ett par minuter sen har man ett svar. Lärorikt och kul för en sån som mig som tycker om att mata och fota våra små vänner men är rätt usel på art. Och jodå.. våra vänner ekorrarna var på besök idag också och nedrans så osams dom blev. Först var det bråk dom emellan och efter det kom skatan och jagade bort dom. Skatan försökte sen komma åt nötterna som faktiskt enbart är till ekorrarna men nötterna syns ju igenom plasten och både skatan och hackspetten brukar göra sina regelbundna inbrottsförsök… För fåglarna är det bara mat för syns skull men jag kan lova att dom har ett stort smörgåsbord bara en liten bit därifrån 🙂 Vad gäller nosvärmare så får vi försöka komma på nåt smart utan att se ut som en clown. Ha det 🙂

   Gillad av 1 person

   1. Så bra att ha tillgång till den hjälpen. Jag är också usel på fågelarter. De intresserade mig inte alls innan jag började med foto. Oj blev de osams, ekorrarna. Det måste ha varit lite roligt att se ändå?
    Kan tänka mig att de känns retligt för fåglarna att inte komma åt nötterna. Ha det gott du med och tack än en gång för alla dina fina kommentarer på min blogg.

    Gillad av 1 person

 2. Jag har insett att kylan inte är så bra för kroppen men nog lever jag som gammal norrlänning upp när vintern kommer. Näsan är inte något som jag blir kall om, men får värk i ansiktet av blåst. Härliga bilder igen av dessa våra små. Den kavata blåmesen är en toppenbild. tycker jag.

  Gillad av 1 person

 3. Njuter av att se den vackra sidan av vinterkylan, dina foton och ord är som en varm filt att krypa in i. Men så är ju inlägget från dagen innan den stora kölden bredde ut sig både på andra sidan Atlanten och över huvudstaden. Just nu behöver jag mer än en varm filt.
  Kikar på blåmesen en gång till för att få lite tröst.

  Gillad av 1 person

  1. Tack Anni! Ja, vi behöver nog extra tjocka filtar att krypa ner under med tanken på allt som hänt senaste dagarna… Många tankar som passerar… Nu hoppas vi på julefrid för snart är det första advent och svisch så är julen till ända 😉 Ha det gott!!

   Gilla

Tack för att du hälsar på och lämnar ett ord eller 2 :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: