Så mycket värme trots kalla fossingar

421

I timmar kan jag stå

med skrikande knallrosa

verkligen ursnygg mössa

cerisa kamouflagebyxor

påbylsad, nästintill orörlig.

I timmar kan jag stå bakom husknuten

umgås med matglada små gäster

titta ut över naken skog

se snön falla från vitklädda grenar.

441

371

I timmar kan jag stå

så många tankar

hinner passera…

Tankar som blandas med stunder av ingenting

en tomhet, som sakta fylls med innehåll…

Det är så det känns

när jag blickar in i det kalla

ögat, kamerans öga

som vägleder mig framåt

inåt…

351

361

Från klart till oklart

från oklart till klart…

från fantasi till klarhet…

och mitt kreativa område inuti mig jobbar

jag trycker till

en gång, två gånger…

en serie av bilder skapas

och jag lyfter blicken från ögat

ser in i skärmen

rensar

sparar…

341

Sparar i minnet

fina minnen

att ta fram

att värma sig med

när fötterna isar av kyla

och dagen känns tung.

Och jag behöver ljuset…

381

Ljuset

äntligen, om än för några få dagar

kom ljuset.

Jag som jobbar när ni andra sover

behöver ljuset mer än nånsin

denna så mörka årstid.

Visst fyller jag livet med ljus

hemmet med ljus

vardagen med ljus…

men ack så viktigt

att få det där naturliga ljuset.

391

Jag suger i mig

ståendes i timtal

tills fötterna isar

fingrarna domnar.

Vill inte gå in

bara stanna ett litet tag till.

431

Mina matglada små vänner gör mig sällskap.

Ibland som klar och skarp skönhet

ibland som en drömlik liten varelse.

Alltid lika vacker

lika välkommen

dom skänker mig värme.

411

Precis som mina nära och kära

mina fina vänner

som lurade mig totalt

gjorde min stund

min kväll, till något fantastiskt

som kommer vara med mig

för lång tid framöver

i minnet jag sparar ❤

451

Vänner som finns där

trots livets svängningar

livets krokigheter…

Livet, som plötsligt tar en vändning

ett avslut, ett slut, ett nytt…

Och ändå finns dom kvar

vännerna ❤

401

Snart ska jag stå där igen

runt husknuten

blicka framåt

och njuta

ta in ljuset

skapa

och bara må bra.

Och minnas ❤

6 svar till “Så mycket värme trots kalla fossingar”

 1. Ja, det där viktiga ljuset, vare sig det är livets ljus, dagsljus eller stearinljus i kvällningens mörker som fladdrar med hoppfull låga. Dina bilder är så härliga med sina färger, ljuset och det drömlika. Kaotiska motiv ges en ram och får en helhet, ljuset skänker gjädje i färg och form och orden som ger ännu mer mening till de mest diffusa bilderna. Vackert!

  Gillad av 1 person

  1. Tack för dom fantastiska orden om bilderna. Här hemma går jag fortfarande och väntar på ljus och sol men det verkar dröja. Håller tummarna för lite sol i helgen innan min långa nattvecka börjar. Trevlig helg 🙂

   Gilla

   1. Vi fick några solglimtar igår och jag hann med att fånga några i ett litet vattenfall i skogen. Hoppas du får lite strålar du med. Tack så mycket och önskar en fin helg till dig också.

    Gillad av 1 person

 2. Mycket vacker fotokonst serverar du oss Susanne! Ljuset söker vi alla, en del kanske mer medvetet än andra med kameran i hand. Det låter som om du kanske har fyllt år, i så fall: Grattis!

  Gillad av 1 person

 3. Åh Susanne…jag är glad och lycklig nu…jag har hittat tillbaka till din vackra och livfulla blogg!!
  Har varit inne på din nya hemsida och famlat…hittade några rader och en liten passus om ”min slumrande blogg”…kan det vara sant, tänkte jag, att du har lagt ner den underbara?? Nej, förstås inte…och nu har jag njutit en stund i en liten paus från mina flyttkartonger som aldrig tar slut…
  Underbart är kort och även långt…långvarigt…och jag/vi njuter av tillvaron:) Såg en liten blänkare om Jamaica…och ljuva minnen från september 2003 gjorde sig påminda…bröllopsresa, trallallaa…hälsa!…och njut!

  Gilla

 4. Är liksom Gertie väldigt tacksam och glad över att ha hittat tillbaka till din blogg Susanne. Att få ta del av dina fantastiska bilder och rader som poesi är som en lisa för själen. Nu när jag följer dig hoppas jag att inte missa några fler inlägg 😀

  Gilla

Tack för att du hälsar på och lämnar ett ord eller 2 :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: