I trollskogen

111

Fingrarna är stela av kyla. Näsan har domnat bort. Dagar av isande kall vind…

Blickar ut över vitbeklätt landskap. Det är så vackert. 

Det är så det sett ut de senaste dagarna.

Året, det nya året 2017 har tills idag haft ett och samma innehåll… jobb, jobb och jobb.

Men på årets första dag, innan nattjobbet kallade, gav vi oss ut i en alldeles tyst och stilla skog. En plats som bjuder på magi och fantasi. En plats vi besökt och kommer att besöka flera gånger.

Platsen är Jätteberget och är belägen i närheten av vårt torp.

51

21

Känslan just där och då, den första januari, var vår… Som en sån där tidig vårdag, där man känner att den underbaraste årstiden är på ingång, på väg att göra entré. 

Känslan just där och då…

som att befinna sig i vårlik John Bauerskog. Skulle inte blivit förvånad om vi sprungit på ett och annat troll bakom stubb och sten 😉

Solens strålar tog sig in och igenom trädens grenverk och skapade ljusgläntor, både stora och små.

Då och då hördes fåglarnas sång. Men förutom det så var det tyst.

Så tyst….

31

91

61

Det är nåt visst med magisk trollskog. Det är nåt visst när solen och skogen skapar sin egen konst. Det är nåt visst att där och då fånga känslan.

131

121

Vandrade i tystnad gjorde kära sambon och jag, som så många gånger förut. Bara de små ljuden från våra steg på torra löv och prasslet från våra värmande ytterkläder hördes.

Vid ett par tillfällen, om bara för små korta stunder, bröts tystnaden av höga toner från toppen av de gröna barrträden. Högt upp såg vi små vackra skönheter. Inte hundra är jag, men tror det var ett sällskap Kungsfåglar som spelade oss lite spratt och lekte kurragömma.

Ett par andra besökare vi mötte var inte riktigt lika bra på kurragömma… till glädje för oss 🙂 🙂

Då passade vi på att få upp värmen i våra fingrar 😉 Ljudet av kamerornas serietagning hördes vida omkring i den annars så tysta trollskogen. Och några skapliga bilder fick komma med hem och in här på bloggen.
7181

Jag tror faktiskt att tiden går mycket snabbare i magisk trollskog. Kanske för att den är magisk, kanske för att man glömmer allt annat och bara är i nuet… Vad vet jag… men känslan är ändå så. 

41

11

I magisk trollskog blandas nyanser av det skönt spirande gröna med bruna nyanser som visar på årstidens vissna natur. Kontrasterna är vackra och fascinerande.

Som det är denna tid på året, här i vårt avlånga land, så är dagen inte så lång. Desto härligare är vetskapen om att vi ändå är på väg mot ljuset.

Innan vi gav upp denna årets första dag, stannade vi vid sjön Ölen för att njuta och dokumentera dagens sista sken. Dagens sista magiska ljus.

101

Platsen är vacker oavsett årstid och väder. En plats alldeles i närheten av vårt underbara torp.

Denna första dag blev så där härligt skön. Långt bort från livets stress och press. En perfekt dag för att fylla på och ladda för årets första månad. En perfekt början på det nya året. En perfekt uppladdning inför nattens jobb.

Nu får vi njuta av minnena för ute väntas ytterligare ett snöoväder. Så kära vänner, håll i hatten 😉 

16 svar till “I trollskogen”

 1. Vilka ljuvliga skogsbilder, precis som du skriver, magiska trollska och som tagna ur en av ”Bland tomtar och Troll” av John Bauer. Skogen är underbar och så även dina tolkningar av den. Sen har jag en fråga, går det att dubbelexponera i canon eos 7d? Det är verkligen nåt jag skulle vilja experimentera med.

  Gillad av 1 person

  1. Tusen tack Lena! Tänk att jag fick för mig att det går att dubbelexponera i 7d men nu har jag letat i användarhandboken och hittar ingenting. Jag har ju 7d mark II och där går det utmärkt att multiexponera. Blir knäpp när jag funderar för jag har för mig att jag dubbelexponerat med 7:an men kan inte hitta nåt… Knasigt!! Måste nog läsa lite mer…

   Gillad av 1 person

 2. Helt underbart att få följa med på vandringen i den magiska Trollskogen. Väldigt fina bilder tillsammans med dina rader. Som Lena skriver, det är som att kliva in i en sagoskog målad av John Bauer.

  Gillad av 1 person

 3. Magiskt är verkligen ordet när det gäller både er trollskog och hur du förmedlar den i dina vackra bilder. Jag känner igen känslan av lugn glädje och tystnad som infinner sig när man är ute och försöker fånga det vackra. Toppenbilder!

  Gillad av 1 person

 4. Samma känslor som jag får när jag är i en trollskog, samma känslor får jag av att se dina bilder! Dessutom lyckas du klä dessa känslor i ord. Du är en konstnär ut i fingertopparna ❤
  De första två fotona från skogen, med granarna och de mossklädda stenarna – man fattar inte att det är vinter när man ser de bilderna! Jag drar djupt efter andan och känner hur det doftar. Sedan slår mig tanken på många av våra nyanlända som tycker att skogen är farlig – hur ska vi kunna få dem att njuta av den på samma sätt som vi gör?

  Varm kram till dig, du fina ❤

  Gillad av 1 person

  1. Men du är väl för go <3. Nej, visst är det märkligt hur skogen ser ut den första dagen på året. Dagen som man kanske oftast förväntar sig vara snötyngd och kall. Dom där mossrika, murriga, lite mörka trollskogarna… Alltså, det är nåt visst med dom. Önskar att alla skulle uppskatta dessa fantastiska platser. Kram till dig ❤

   Gilla

 5. Susanne, there is a certain magical quality to these photographs that is simply beautiful.
  From the light to the tones, to the compositions, each one is so very special in its own way.
  Thank you for sharing, and have a wonderful week ahead.

  Gillad av 1 person

 6. Trollskog och magiska möten, ögonblick och inte minst minnen. Minnen som finns kvar och som vi plockar fram när vi bäst behöver dem…och så bilderna förstås…de som har etsat sig fast och som du dessutom så vackert och känsligt har presenterat här ovan.
  Ja du Susanne, jag njuter och jag minns, dofter, synintryck och känslan av eufori när jag vandrade i ”min” trollskog…tusen tack för att du väckte livet och lusten i mig:)
  Det gäller att hitta tillfällena…och det gör du med den äran!
  Ha det gott!

  Gillad av 1 person

Tack för att du hälsar på och lämnar ett ord eller 2 :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: