Bland snötyngda grenar och fågelsång

I snötäckt och vintervit natur har jag vandrat. Tagit mina första steg för att ta in den omgivning där jag nu har mitt boställe, mitt nya hem. Vårt hem, familjens nya hem ❤

Området är inte nytt för mig, men omgivningen är till stor del outforskad. Så det ska bli en fröjd att lära känna varje sten, varje träd, varje buske som jag kommer att passera under mina kommande promenader med kameran i släptåg.

Under mina promenader denna snörika januari har jag hört så mycket fågelkvitter, sett så många fåglar och i takt med ljuset hör jag varje morgon en ensam liten pippi sitta utanför i trädgården och sjunga. Den jag ännu inte sett, men hört. Som om den hälsar mig välkommen. Välkommen till byn, till en ny dag ❤ Och jag blir varm i hela kroppen, i själen.

Januari, denna långa, årets första månad, som började i +30° på annan kontinent för att sen sjunka till många minus här hemma… för att sista dagen sluta med snöblandat regn på tvären.

Nu är dom snötyngda träden ett minne blott och marken täcks av snöblask och himlen skiftar enbart i gråa nyanser. Grå är visserligen en trevlig nyans som inredning men på himlen önskar jag en annan färg 😉

Jag som inte är någon vinterälskande person uppskattar ändå dessa snötyngda landskap och lagom kallt, framför regn och slask.

I skogen där jag vandrade valde jag sidospåren. Dom mindre spåren som leder mig bort. Jag gör ofta så.

Undviker gärna det upptrampade, de promenadtäta spåren. Nyfikenheten och det orörda får mig att ofta göra dessa val. Men jag ser ändå till att ha koll, riktmärken att vända tillbaka till. Att hamna vilse i främmande skog är inget som står på önskelistan kan jag lova. Den typen av spänning uppskattar jag inte 😉

Ljuset och solen är bra riktmärken.

Ljuset jag gärna tar vara på när jag fotar…

Jag vrider och vänder på mig själv, vandrar fram och tillbaka, böjer mig ner och sträcker mig upp, lägger mig platt på magen… Ja, precis som ett värsta träningspass. Allt för att fånga ljuset ❤

Varför betala dyrt för att få motionera när man kan göra det alldeles gratis i skogen, i naturen 🙂

Januari bjöd på många fina fotoobjekt som vi absolut inte är bortskämda med i mina hemtrakter.

Snötäckt mark och snötyngda träd och grenar, frostbeklädda kottar och bär, likt ett landskap täckt av mjukaste bomull som skänkte oss en skön och välbehövlig tystnad.

Fåglarnas kvitter och mina fotsteg i snön var de ljud som nådde mina mössbeklädda öron. 

Nu väntar en ny månad. Årets kortaste månad och ännu en vintermånad. Om jag får lägga in en beställning så blir det följande väder i min beställningskorg; 

ett par minusgrader, typ -2° – -5°, blå himmel, snötäckt mark och en massa sol. Eftersom jag ogillar blåst så får det helst också vara vindstilla. 

Den här beställningen skulle ge mig många härliga fotopromenader och därmed också många motionspass.

Tror faktiskt att jag skickar iväg min beställning redan idag och håller tummarna för att inte leveranstiden blir för lång.

Efter alla våra andra leveranser till vårt nya hem så hoppas jag att den här beställningen funkar mycket bättre och att vi får det vi faktiskt verkligen beställde och inget annat 😉

Nu håller vi alla tummar och tår och hoppas på en härligt vacker februari med många ljuvliga fotopromenader, en massa spännande, nervkittlande prestationer och en massa guld som glimmar… 😉 🙂 

Kram och Hej ❤

Ps, Ni vet väl att bilderna är klickbara och ger en mer rättvisa åt bilden i större format 🙂

26 svar till “Bland snötyngda grenar och fågelsång”

 1. Jag som är vinterälskare önskar mig mera snö som stannar kvar ett tag. Gråheten som annars råder gör nog ingen glad. Som vanligt väldigt vackra och njutbara bilder, det märks ingenstans att du inte är någon vinterälskare, haha.

  Gillad av 1 person

   1. Jamen så är det väl? Det är variationen som gör det hela så njutbart. Våren är underbar när allt bara ploppar upp ur marken och knoppar brister. Och sommaren, jag älskar värme och bad – och så höstens alla färger. Men jag måste erkänna att det gråväder som sitter i dag efter dag och som förr hörde november till men som nu verkar komma när som helst under vintern, det skulle jag kunna vara utan. Därför blir jag euforisk när snön kommer och speciellt när frostdagar råder.

    Gillad av 1 person

 2. ”Why pay expensive to exercise when you can do it completely free in the woods, in nature 🙂”
  You make me smile, Susanne! Why indeed!!! 🙂
  Congratulations on your new home. What an exciting time for you, and it looks like you have some really wonderful scenery with which to make photographs, as you have so beautifully done here.
  Happy day to you, my friend!

  Gillad av 1 person

 3. Så många fina vinterbilder! Jag gillar den dämpade färgskalan! Jag håller tummarna för att din önskan slår in! Här har vi fått så mycket snö de senaste dagarna så det är så fint, jag hoppas jag kommer ut med kameran i helgen.

  Gillad av 1 person

  1. Tack! Så glad jag blir av dina ord 🙂 En del av beställningen slog in idag. Dock så falerade den där temperaturleveransen, brrrr. -13° är inget jag traskar ut med kameran i släptåg. Nu håller jag tummarna att det kan bli lite mildare i veckan så man kan vara ute. Ha en bra vecka 🙂

   Gilla

  1. Tackar! Det är väldigt vackert med snötäckt landskap men jag och kylan är inte bästa vänner. Jag tror att det är därför jag är mer en vår och sommarmänniska. Men den som väntar på nåt gott ;)…

   Gilla

  1. Tackar! Ja visst är det så. Ett annars så rätt trist område kan se helt sagolikt ut i sitt vita täcke. Men snart vill jag ha vår och ljusgrönt sprakande träd 🙂

   Gilla

Tack för att du hälsar på och lämnar ett ord eller 2 :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: