Nakna bröst på frukostbuffén…

Och en mängd andra iakttagelser 🙂 🙂

I somras kände både maken och jag att vi behövde en förlängning av sommaren. Sagt och gjort… Kort efter tanken kom över oss, trillade det in en bekräftelse på en kommande resa.

Jag var på Cypern för ett par år sedan och kände redan då att ett återbesök inte skulle kännas helt fel och sen är ju ön rätt så solsäker 🙂 För sol och värme var just det som stod på önskelistan. Så…

Cypern fick det bli ❤ 

I mitten på september, en extremt tidig morgon, efter en natt utan någon registrerad sömn, gav vi oss av till Arlanda. Yngsta sonen var också med i bilen men på flygplatsen fick vi gå åt olika håll. Kändes lite märkligt, men visste redan då att det bara skulle dröja några veckor innan vi fick ses igen, under en permissionshelg. Sonen tog sig till terminal 4 för att resa norrut. En resa som var början på en 9 månaders lång militärtjänstgöring. Maken och jag checkade in på terminal 5 för vidare resa mot varmare breddgrader. 

Att iaktta vår omgivning, andra människor, händelser, miljöer och mycket annat är en intressant företeelse. Säkert något som många andra också gör. T ex att bara sitta på en flygplats och iaktta omgivningen och alla människor är som en bok fylld av känslor och tankar. 

På schemat den kommande semesterveckan fanns det en aktivitet inskriven. Den stavades VILA!!! Ja, ni vet sånt där man bara måste göra lite då och då 😉 . Och när dagarna stavas vila så finns det en massa tid över för iakttagelser 🙂 🙂 

Maken och jag är visserligen rätt duktiga på att vila men vi blir rätt snabbt rastlösa. Så förutom vila så blev det några promenader under veckan. (Mer exakt, dagliga promenader 😉 )

En tidig morgon, i soluppgång, tog vi oss till den nybyggda skulpturparken i Aiya Napa och tänk att vi där skulle ha lyckan att möta en uggla!! En stor och ståtlig uggla av okänd art. Skulle kunna vara en lappuggla… Fanns vissa likheter 🙂

Vi var långt ifrån ensamma om tidiga morgonpromenader. En morgon när vi valde att promenera längs havet mötte vi många morgonpigga motionärer. En av dom var en pigg och rask kvinna av modell äldre. Alltså… Jag blir så oerhört imponerad och tanken slår mig förstås på en gång… Jag som nu, vid 50+ känner mig lika smidig som ett kylskåp… HUR kommer jag vara om typ 30 år!!?? Tänk om jag kommer vara lika lätt på benen som kvinnan som med raska, pigga steg drog ifrån oss utan några som helst problem. Det får nog bli ett av mina framtidsmål 🙂

Mål, som absolut inte står med på agendan är att kliva ner till frukostbuffén iklädd, nästan ingenting. Dels skulle det inte vara någon skön syn och dessutom skulle det kännas rätt så opassande.

Hur man gör hemma är upp till var och en men på ett hotell där hundra andra gäster vill njuta av dagens första måltid…

När jag är på semester så vill jag helst bara sitta och njuta av skålen fylld av frukt och smarrig yoghurt, mitt läskande glas juice, dagens första kopp kaffe och kanske en liten go´bit som avslut. Men det fanns morgnar under den här veckan när man höll på att sätta kaffet i halsen…

Jag vill helst inte ha andras bröst och nakna skinkor inpå mig när jag sitter och äter. Tycker inte att det känns jättekul. Dessutom när man sitter rätt trångt så behöver dom ibland passera i ansiktshöjd… Kanske ska man inte lägga någon energi på det här men man kan ju inte låta bli. Och vad gäller hygienaspekten så känns det allt annat än fräscht.

En kvinna av ålder ”något yngre”, kom en morgon iklädd något som liknade ett kasslernät som varken dolde hennes nakna bröst eller hennes skinkor. Nu satt det något som dolde dom mest intima delarna men det var det lilla…

Ett annat stort bröllopssällskap kom en morgon iklädda sidenunderkläder (eller kalla det minimal sidenpyjamas med spets) och inget annat. Det må vara ett stundande bröllop men ändå… Hur tänker man liksom? Jag är inte proper på nåt sätt och ingen som hakar upp sig på vett och etikett men det finns gränser. Så här i efterhand kan jag ta det med ett leende 🙂

Flamingos i alla dess former, storlekar och färger är ju en trend som pågått en tid. Flamingos som pryder pooler och trädgårdar ses lite här och var. Men vet ni flamingons hemlighet och betydelse 😉 ? 

Om inte… läs här: Flamingotrenden

En iakttagelse som jag hade under semestern var en medelåldersman som liksom oss, gästade poolen en stund på dagarna. Iklädd ett par turkosa badshorts med rosa flamingos och ett par spegelbrillor satt han mest hela tiden på sin solsäng och iakttog sin omgivning. Det kvinnliga sällskapet han hade med sig, såg mest obekväm ut och tillbringade större delen av tiden i rökrutan bakom baren. De få gånger kvinnan satt bredvid försökte hon föra ett samtal men han verkade upptagen med annan aktivitet (han kanske också var en iakttagare 🙂 😉 ) . Det är sådana här gånger som min hjärna går igång med en massa tankar… 

Ni kan ju ana varför jag sällan hinner läsa ut någon bok på semestern 😉 Jag har ju fullt upp med annat 🙂

En väldigt härlig iakttagelse jag hade på Cypern är dess renhet. Nästan var man än kom så kändes det rent och fritt från skräp och sopor. Visst fanns det skräp men i det stora hela så känns ön väldigt ren. Har inte läst på riktigt men kanske har dom ett väl fungerande system att ta hand om sina sopor 🙂 Dessutom blir man varnad lite här och var (se fotot) när man är ute och åker. Tummen upp för det!!!

En dag tog vi oss med hyrbil upp till det lite svalare Troodosbergen. En resa som började på motorvägen för att sen via slingriga vägar ta oss högt upp på vackra Cypern och dess vandringsleder. Första målet var Troodos Visitor Centre för att få lite mer info om olika vandringsalternativ. Mannen som mötte oss i receptionen tittade lite skeptiskt på oss när vi förklarade vårt ärende och verkade smått ointresserad av att ge oss information. Kanske hade hans hjärna börjat gå igång när vi två vandringssugna turister stegade in till receptionen iklädda flip-flops 🙂 🙂 

Med bilens hjälp tog vi oss högt upp i bergen. Åkte genom små idylliska byar, kringelkrok-vägar kantade av gröna träd, varningsskyltar om stark lutning och kraftiga kurvor samt skyltar som visade vägen till byarnas alla vingårdar och andra besöksmål. Vårt mål var att vandra och röra på fläsket en aning.

Naturen… dom spektakulära vyerna… Ensamheten!!! Det sköna lite mer lättsamma klimatet ❤

Det är något helt annat än dom turisttäta stränderna i Aiya Napa där det känns lika trång som i en sardinburk. Inte en endaste liten människa träffade vi på under vår vandring.

Vandringsleden som vi valde gick under namnet ”Kampos tou Livadiou”. En 3 km lång runda som bitvis saknade markeringar så jag misstänker att det blev några sidospår längs vägen. 

På lagom avstånd fanns bänkar utplacerade vilket gav ett skönt och välbehövt avbrott. Törsten och suget efter något ätbart kommer lätt över en när man vandrar. Dom nyinköpta kanderade cashewnötterna med olika smak fyllde på den sinande depån liksom den medhavda drycken. När man väl nådde toppen befann man sig på 1711 m.ö.h. Berget mitt över, den med ”den vita snöbollen” på toppen (brittisk radaranläggning, se bilden här ovanför) heter Olympus (Chionistra) och når en höjd av 1952 m.ö.h. Det berget kan man besöka under vintern för att åka skidor! Hur coolt är inte det 🙂

Vet inte om jag inbillade mig… men när vi väl var på toppen fick jag lite då och då känslan av blodtrycksfall. Speciellt när jag böjde mig ner en stund. Ben och fötter kändes mer spända än dom brukar. Inte av välfyllda muskler då 😉 utan mer en känsla av att dom var vätskefyllda… Det fanns stunder då jag drabbades av hypokondriska tankar och började fundera om jag drabbats av hjärtsvikt… 🙂 🙂 

Trots den något besvärliga känslan så ville jag stanna upp och ta några bilder av naturen. Det blev inte många alls men dom som blev till blev ändå rätt spännande.

Att markeringarna längs vandringsleden lös med sin frånvaro blev vi väldigt varse om när vi plötsligt stod ute på en väg utan att veta vart vi var eller åt vilket håll vi skulle gå… Maken blev i den stunden lite stressad men jag som tagit på mig den lite mer coola känslan (för en gångs skull) kände att det skulle lösa sig, på nåt sätt 😉 Jösses, vi var ju på semester och bilen skulle lämnas åter vid midnatt.

Maken som ju är engelsman är rätt van vid vänstertrafik vilket är det som råder på Cypern. Jag vänjer mig aldrig! Alltså, har ni känt på den märkliga känslan när man åker in i en rondell där det råder vänstertrafik! Det är som en nära-döden-upplevelse varje gång!!

Förutom den fantastiska upplevelsen från vår vandring och mina försök att vänja mig med trafiken hade jag en något humoristisk iakttagelse under bilfärden… Jag tror aldrig jag hört maken säga – Men vad fan… så många gånger. Jag tror heller att jag aldrig sett vindrutetorkarna slå igång så ofta under en bildfärd i strålande solsken 🙂 🙂 Dom slog igång varje gång maken skulle lägga i blinkersen 🙂 

🙂

En vecka går fort, ibland alldeles för fort…

Vi kände oss verkligen supernöjda med vår vecka och det kändes som att vi kom hem, avslappnade och utvilade, lagom solbruna men dessvärre något tyngre… Men för tusan. Man kan ju inte gå på diet när man är på semester. Att unna sig och kunna njuta av god mat och dryck är ju en del av grejen. På vårt hotell fanns det dessutom alltid något gott att lägga på tallriken, oavsett om du äter vegetariskt eller kött, fisk och fågel. För att gå till supermarket och köpa köttbullar i gräddsås…

… det skulle bli dyrt i längden 🙂

Tänkte avsluta med ytterligare några iakttagelser både maken och jag hade under veckan:

Ville man ha lite mat på tallriken så fick man ibland visa sig från den lite mera hårda sidan… Dvs, ta fram dom nyvässade armbågarna och hålla hårt i sleven… Det fanns stunder då man nästan fick slåss om att få sin måltid. Alla gäster har inte anammat kösystemet. Trist men sant. Eller så får man göra som maken som en morgon skällde ut en kvinna som tog sig fram likt en ångvält… utan respekt för någon annan.

Har du planerat en dag vid poolen… Undvik då familjen med många barn och med självupptagna föräldrar… En gång när jag svalkat mig i poolen var plötsligt min solsäng upptagen av en tonårsgrabb som satt sig tillrätta. Det var inte förrän jag kom upp som pappan sa något. Grabben var dock väldigt artig och bad så mycket om ursäkt. Pappan i den där familjen såg nog ingen annan än sig själv. Rätt var det var när jag lapade sol så hade jag hela hans solsängsöverdel över halva min överkropp. Suck!!

En väldigt trist iakttagelse vi båda hade under veckan är hur mobilen fullkomligt tagit över i en del sällskap. Bredvid oss en middag satt en pojke i 10-årsåldern tillsammans med sin mamma och åt. Pojken försökte lite då och då föra ett samtal men mamman lyfte aldrig blicken från sin mobil som hon hade i den ena handen. I den andra handen satt gaffeln. Fy tusan så tragiskt. Det gjorde verkligen ont i mammahjärtat.

Slutligen kan jag konstatera att det inte bara är negativt att bli äldre…

Du kan t ex vandra omkring i partystaden Aiya Napa utan att en enda gång bli attackerad av s.k inkastare till krogarna 🙂 🙂 Fy tusan vilken skön känsla. Som 50+ är man inte så eftertraktad på krogen längre 😉 

Det var allt för mig 🙂

Tills vi hörs igen…

Glöm inte bort ordet som stavas VILA! Livet rusar ändå på i 110 så dom där stunderna av vila är inte att förakta.

13 kommentarer på “Nakna bröst på frukostbuffén…

Add yours

 1. Låter som en alldeles förträfflig semestertripp och vila behöver ju inte vara lika med sitta still för att man ska hämta nya krafter. Jag är inte heller pryd på något vis och skulle inte bry mig nämnvärt över andras klädval men de enda bröst och skinkor jag vill ha i maten är nog geléhallon (som sonen kallade för tuttar som liten) och grisskinka 😉
  Härliga vyer uppe från vandringsleden och så måste jag ju säga att du har en förmåga att fota ugglor 😀 Det var ju fler än en här…eller t o m tre om jag ska tro dig angående likheterna 😛

  Gillad av 1 person

  1. Haha, tusen tack Lena för en härlig kommentar!! Håller absolut med dig gällande bröst och skinkor 🙂 Dom får gärna pryda tallriken, mackan eller godisskålen men definitivt inte något som passerar förbi i ansiktshöjd när man själv ska ta en tugga av sin frukost… 🙂 🙂

   Gilla

 2. Jag både skrattar och gråter, men mest njuter jag av ett tokroligt inlägg om människans tillkortakommanden och totala brist på respekt för andra människor. Och du, jag måste bara få berätta om vårt besök i Ayia Napa 1994. Vi var dykare då och vi gjorde inget annat på dagarna, men vi måste ju äta också, förstås. En kväll gick vi på en ”fin” Mexikansk restaurang, ganska lite folk, vi beställer in vår mat och dryck, kyparen är mycket trevlig och tillmötesgående…
  Och så kommer två svenska par in (eller ut) och sätter sig ner. Den ene mannen har bar överkropp och jag beskärmar mig högljutt åt maken som håller med! Döm om vår förvåning när kyparen kommer till dem, tar fram en handduk och lägger upp på det nakna bröstet, samtidigt som han frågar om gästen inte har någon tröja med sig!?
  Tala om röda nunor, det var helt underbart att följa och fram kom tröjan, snabbt som blixten. Den restaurangen besökte vi flera kvällar, god mat och framförallt orädd personal som tänkte på de andra gästerna.
  Vi åker ju aldrig till charterhotell, detta var nog senaste gången…men nu i december kommer vi att bo på ett på Lanzarote. Vi har hyrbil och kommer att åka runt ön, men någon liten flukt kring polen får det allt bli efter din berättelse. Jag återkommer med bevis och beskärmelser, suck!
  Kram till dig du uppmärksamma och ärliga! Det var ett nöje att komma på besök här…som alltid!

  Gillad av 1 person

  1. Haha, Tusen tack Gertie för härlig kommentar och tusen tack för att du berättar om din upplevelse kring lättklädda restaurangbesökaren. Tummen upp för den orädda personalen. Det är ju så det ska vara. Jag vill inte sitta och äta bredvid någon halvnaken person när man besöker ett matställe. På Jamaica var det en kväll vid middagen, en personal som sa åt ett par som både var rätt så vingliga på benen och dessutom iklädda blöta badkläder att dom var välkomna tillbaka om dom gick till rummet och bytte om. Det är ju för 17 av respekt mot oss alla andra.
   Vi åker ju nästan alltid på charter. Mest för att det känns praktiskt och säkert men även rätt så bekvämt. Men på plats så vi ju rätt så nyfikna och gärna reser runt på egen hand 🙂 Stranden och poolen kan man snart utantill och oftast finns det så mycket annat att uppleva.
   Låter väldigt härligt med Lanzarote!! Ska som vanligt bli ett stort nöje att läsa och se bilder från resan och Gertie… Glöm inte att ta små spaningsrundor kring poolen 😉 Det kan vara en upplevelse bara det 😉
   Kram och njut nu av Amsterdam!!

   Gilla

 3. SÅ härliga bilder från ett vackert Cypern! Har aldrig varit där faktiskt. Ja, turister och deras tillkortakommanden! Så trist!
  Vi har hittat ett underbart vuxenhotell på Gran Canaria, där är det verkligen lugn och ro, fantastiska sängar, mjuka och sköna, underbar frukostbuffé och inga lättklädda turister vid frukosten. Det heter Sunprime Atlantic view och är ett Ving hotell i Playa del Ingles! Alldeles snart så åker vi dit igen, hoppas att mitt blodtryck dock går ner bara, jag tror det har med mitt stressfyllda jobb att göra!
  Kram till dig!

  Gillad av 1 person

  1. Tusen tack för att du kikar in och lämnar fin kommentar. Vet ju att du nu är på plats på Gran Canaria 🙂 Hoppas du kan vila ordentligt och bara njuta och lämna all stress kvar hemma.
   Kram

   Gilla

 4. Tack för att du förstärker mitt ointresse för charterresor. Jag kan inte tänka mig att åka på sådan resa! Däremot kan jag väldigt gärna vandra långt från turister på fina stigar med utsikt. Längtar efter lite värme nu när jag känner hur händerna blir stela och kalla vid tangentbordet.
  Kram ❤

  Gillad av 1 person

  1. Tusen tack för att du kikar in och lämnar fin kommentar! Vi åker mest på charter för att det är praktiskt och bekvämt. Sen på plats är vi alltid ute på egna äventyr och gärna med hyrbil. Visst åker vi även på ordnade utflykter. Särskilt på Jamaica där man ska vara väldigt försiktig. Där rekommenderar dom inte äventyr på egen hand vilket jag kan förstå.
   Och visst längtar man efter värme så här i mörka november när den råa kylan tränger in i varje liten kroppsdel….
   Må så gott, Kram ❤

   Gillad av 1 person

 5. Lite extra vila behöver man ibland och även värme och nya vyer. Svårt att förstå dock att folk inte har just folkvett. Jag har nog aldrig träffat på just detta med halvnakna människor vid måltider. Härliga naturbilder, påminner om Teneriffa, när man kommer upp i bergen.

  Gillad av 1 person

  1. Nej, jag har aldrig träffat på något liknande förut och hoppas få slippa det framöver också. Särskilt vid måltiderna. Man kan verkligen inte förstå hur dom tänker…
   Det var riktigt vackert där uppe på Troodosbergen. Både kargt och grönt, på en och samma gång 😉
   Jag har besökt Teneriffa för många år sedan men var aldrig upp i bergen. Kan tänka mig att det är riktigt vackert där uppe.
   Tusen tack för att du kikar in och lämnar fin kommentar. Det uppskattas massor 🙂

   Gillad av 1 person

Tack för att du hälsar på och lämnar ett ord eller 2 :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: