Ljusets återkomst

Äntligen…

Den tungt mörka och gråa novembermånaden är snart till ända och vi går in i ljusets månad.

För många av oss fylls nu våra hem av ljusprydda fönster och en massa värme ❤ men tyvärr gäller det inte för oss alla.

Jag läste precis nyligen att Stadsmissionen, även det här året, har en julklappsinsamling där man kan skänka paket.

Förra året var jag tyvärr lite sen och hann inte få ihop det i tid men under året som gått har jag lagt många snygga, praktiska och knappt använda klädesplagg på hög och dom ska jag med värme och glädje lägga under granen på Elite Stadshotellet i Västerås. Inslagna i fint julpapper, med krusade snören och med en liten hälsning nedskriven på ett kort.

Jag som enskild har inte möjlighet att hjälpa alla men alla vi som kan, kan bidra med något till dom som behöver.

Och som vi alla vet så finns det många som har det svårt runt om i världen.

För min egen del känner jag mest sorg över våra hemlösa medborgare.

Jag kan aldrig tro att någon människa frivilligt vill hamna på gatan utan det finns alltid en historia bakom alla tragiska öden.

Inom mitt arbete som sjuksköterska (snart 30-årsjubileum), varav 8 år på en medicinsk akutvårdsavdelning så har jag mött många trasiga människor som inte har några hem att gå till.

Det gör ont.

Som jag började mitt inlägg…

Novembers mörka tid är snart till ända och månaden har inte bjudit på särskilt många ljusa timmar.

Vissa dagar har man knappt haft koll på om det varit dag eller natt. Kan knappt komma ihåg när man såg solen senast…

Men bildarkivet på datorn, som är bra att gå tillbaka till, visade ändå att vi hade några dagar av snötäckt mark och en strimma solljus i början av november. Det var innan mörkret och regnet tog över helt.

Sen dess har det varit väldigt solfattigt.

Men, i slutet på oktober…

då hade vi minsann några fantastiskt fina dagar med minusgrader och frostbeklädd natur.

Jodå, det stämmer faktiskt 😉 , Och självklart var jag ute och luftade kameran en stund i trädgården.

Passade på mellan nattjobb och sovstund. Man måste ta vara på de tillfällen som bjuds. 

Om jag ska tro väderprognosen så ser det ut som att vi kan få en vit första advent. YES!!!

Det vore helt fantastiskt! Inte bara för ljuset skull utan även för stämningen inför kommande jul ❤ 

Första julen med mitt lilla barnbarn ❤

och ett stundande dop ❤

Efter en mörk månad där känslan av att man befunnit sig i någon slags mörkerdvala så ökar det där fotosuget lite mer och mer för var dag som går.

Planen kommande lediga helg är därför att göra en liten fotoutflykt som ett välbehövligt avbrott.

Planerar även att fylla hemmet med små nissar och annat som hör julen till. Det är nåt speciellt att dyka ner i nissarnas kartonger, lufta skäggen och räta till dom små luvorna, blåsa bort lite damm och välja ut en fin plats att stå på den närmaste månaden ❤

Torpet pyntades förra helgen när vi var över för att checka av musfällorna. Så där lyser det så fint i fönstren ❤

Och kan ni tänka er att 8 av 9 fällor gapade tomma!!

Uppenbarligen…

Vi måste, ordagrant… ha skrämt skiten ur den numera ”halvsvansprydda” musen som vi hade som oönskad gäst den där planerade myshelgen. Och rykten sprider sig fort, som vi alla vet.

Kan bara ana hur det snackas runt, i skogen utanför torpet 😉

Nähä… dags att göra sig i ordning och packa väskan för den sista natten på jobbet för den här veckan.

Håller tummarna för att kaoset uteblir. Man kan väl inte ha kaos varje natt… eller?

Så tills nästa gång… Ta hand om er själva och varandra.

Njut av advent och förhoppningsvis lite mera ljus på vår himmel.

Men, som vi vet så är det inte långt kvar tills det vänder 🙂 och vi går mot ljusare tider igen ❤

Tack och Hej från Lilla mig!

8 svar till “Ljusets återkomst”

 1. Ja, jösses så mörkt det är här hemma, kan inte fatta att igår morse låg jag i en solstol på Gran Canaria! Det ska visst komma snö, men det brukar mest bli slaskig och grå här i stan tyvärr.
  Men ,men som du skriver…snart vänder det!
  Nån julfeeling har jag inte fått ännu… kan bero på att jag som sagt just kommit hem från solen!
  Blir lätt stressad av julen och allt som hör till tyvärr, men det är ju upp till mej själv att inte stressa!
  Va fint av dej att skänka en julklapp till de som har det svårt, borde jag också göra, jag har ju min lilla SOS-by i Kina, men man kan göra mer!
  Grattis till barnbarnet, så mysigt och spännande förstår jag!
  Må så gott!

  Gillad av 1 person

 2. Gissar att det är lite vitt hos dig nu? idag ser det ut att bli soligt, knappt att man minns hur solen såg ut! Undrar just om Stadsmissionen har en julklappsgran även här, det borde de ju. Jag har många kläder och annat som annars tas till Erikshjälpen, men dit kommer de som kan betala för sakerna.
  Din sista bild, med de blå höstastrarna … mmm …
  Kram och trevlig advent med stora och små älsklingar ❤

  Gillad av 1 person

 3. Det är något magiskt med dina bilder! Varje gång när jag scrollar hos dig är det som balsam för själen och något slags längtan till kameran… som jag lämnade i skåpet för länge sen… jag får min fotolust och fotoglädje tillbaka! tack!
  Hälsnngar Halina

  Gillad av 1 person

 4. Tack för titten Susanne! Att komma hit var som att till slut få se ljuset i tunneln…den mörka, fuktiga och allmänt dystra novembertunneln.
  Men här lyser glädjen igenom, jag känner solen i ryggen och inte minst i hjärtat. Du är en pärla, en människovän och allt känns mycket mer positivt efter mitt besök här och nu.
  Kram och tack igen!

  Gillad av 1 person

 5. Jag håller helt med dig, det är obegripligt hur vårt rika land kan acceptera att det finns folk som bor ute på gatorna. En skam är det. En stor skam. Att försöka bidra med det vi förmår räcker en bit men det är som du skriver, människor som far illa gör ont i en.

  En krispig samling frostiga bilder gläder du med denna gång och de uppfyller mig med sin skönhet. Tack!

  Gillad av 1 person

 6. Ja, det är alldeles för många människor som far illa och speciellt såhär års. Svårt att ta in att vi har så många hemlösa människor tycker jag, det gör även mig ont.
  Som du vet är jag ju förtjust i denna mörka årstid, men allt detta regnande gör ju ingen glad, svårt att lufta kameran men nu är det jul i faggorna med allt vad det innebär. En härlig tid tycker jag med alla ljus och allt det varma röda som både lyser upp och värmer själen. Den första bilden är helt magisk och även om jag tycker om dem alla så tycker jag de med mycket rött i sticker ut lite extra, kanske för att de har samma varma känsla som julen? 🙂 Hoppas du haft en bra helg med barnbarnet!

  Gillad av 1 person

Tack för att du hälsar på och lämnar ett ord eller 2 :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: