Hämnden är ljuv

Kommer ni ihåg mitt inlägg om vår oönskade fredagsgäst?!

”Musfest under rumpan”

Den där lilla rackaren som förstörde vår planerade myshelg i stugan…

Nu är den fast! Ett minne blott! En ”ex-gäst”…

Kan tyckas grymt för en del…

men små marodörer som tuggar sönder och förstör! Dom vill inte jag ha som gäster i mitt hem.

Kommer ni ihåg kännetecknet som nu gör att vi vet att det är rätt gärningsman?!… Den har bara halva svansen kvar 😉 .

Det dröjde ett par månader och flertalet besök för oss för att få den skyldiga fast men i mitten på december… Då var jakten över 🙂

Dock är inte säsongen över än för musbesökare och nu har det gått några veckor sen sist så vi får väl se vad vi möts av nästa gång…

December – en galet intensiv men spännande månad.

Förutom jobb, adventspyssel och julförberedelser så var det dop för min goaste fina lilla tjej, mitt barnbarn Nora ❤

Tillfreds och harmonisk som hon alltid är så var hon under hela dopdagen helt chill och charmade oss alla.

December 2019, månaden där mitt schema lyckats pricka in varenda händelserika dag…

Men men, så är det när man jobbar som man gör och efter 35 år i vården rätt så är jag rätt så van.

Och kanske var det den hektiska hösten och december som sen gjorde att jag blev sjuk…

Jag som så gott som aldrig blir sjuk fick vara hemma en vecka. Men kanske var det lika som bäst, för under julveckan så var det väldigt sjukt på jobbet, så den veckan tillbringade jag 60 timmar iklädd mina vita sjukhuskläder…

December, när hösten övergår i vinter…

Månaden när ljuset återvänder.

Först av alla vackert upplysta fönster och ljusklädda granar och husknutar. Sen när det vänder och dagarna går mot ljuset igen.

I min hemstad Västerås var en vecka i december 2019 extra ljus ❤

Musikhjälpen var på plats och staden fullkomligt exploderade av ljus och värme.

Maken och jag passade på att besöka torget en förmiddag när vi var till stadshotellet för att lämna in våra julklappar till Stadsmissionens julklappsinsamling.

Trots min galna julvecka så hann jag njuta av julen med mina nära och kära. En dag fylld av värme och kärlek och en massa god mat och krig om paketen under julklappsspelet 😉 

Min enda lediga dag tillbringade jag iklädd pyjamas. Det blev inte många lyft från soffan den dagen 😉 Soffan som kändes skönare än någonsin…

På TV´n hade maken och jag seriemaraton då vi avverkade alla avsnitt av senaste säsongen av Gåsmamman. 

Nu är vi en bit in i februari och min bruna lekamen avslöjar ett par veckors utomlandsvistelse. SOM jag längtar tillbaka.

Inte just nu 🙂 men framöver är jag säker på att vi kommer besöka den fantastiskt vackra ön Mauritius igen. Mer om den resan i ett annat inlägg.

Önskar er alla en härligt skön och Trevlig helg!

Kram och Hej från Lilla mig ❤

8 kommentarer på “Hämnden är ljuv

Add yours

 1. Åh, nu förstår jag att din tid för bloggande har varit begränsad! Musjakt, lyckad sådan och rätt åt den lille gynnaren som ställde till så mycket besvär…men egentligen lite synd:) Härliga helger, god mat och dryck och så ett litet barnbarn därtill, Stort Grattis och jag förstår din Lycka! Underbart!
  Ser fram emot lite bilder och en berättelse från och om Mauritius, men känn ingen press, det blir när du känner för det för det är så det skall vara. Att skriva och att fota är något man måste göra med hjärtat, annars kan det vara. Ha det underbart, hälsa den lilla och stor KRAM!

  Gillad av 1 person

  1. Tack Gertie! Går igenom bilder från vår resa och ett inlägg kommer. Försöker ju alltid även att göra en fotobok från våra resor. Tidskrävande men SÅ roligt och mycket värt att ha kvar sen. Som du märkt så har jag drabbats av ugglefeber igen 😉 Man måste liksom passa på när dom är i krokarna 🙂 🙂 Så det blir många turer till ”uggleland”.
   Må så gott och stor Kram

   Gilla

 2. Mauritius! WOW! Jag kan bara ana hur bildskörden blev där … Ser fram emot att få se några i alla fall.
  Tur att det finns änglar och hjältar som du som jobbar när alla vill vara lediga. Önskar att ni fick rejäl lön för mödan!
  Så mysigt med barnbarn, tänk att du är så gammal – det kunde man inte tro. Jag som är ännu äldre får minsann vänta ett tag till …

  Gillad av 1 person

  1. Tackar!! Jodå, det kommer bilder från Mauritius. Det tar lite tid bara att gå igenom dom. Hoppas få tid när jag går på långledighet nästa gång. Det har blivit en del extrapass pga sjukdom men hoppas det lugnar sig lite på jobbet framöver, även om det känns tveksamt i dessa Coronatider.
   Ja, det är nåt speciellt med barnbarn ❤ Tiden rusar iväg och mycket händer och det står inte på förrän det blir 1-årskalas 🙂

   Gillad av 1 person

 3. Det låter som en väldigt intensiv period i ditt liv. Att ni lyckades fånga musen är ett plus, även vi har fångat en eller ett par. Men en bild med maken och en död mus kan jag glömma, hos oss är det jag som får ta hand om fällorna efteråt. Fastnar för bilden med den vackra julgranen med alla julklappar, som tagen ur en sagobok, så vacker. Och så barndop därtill, smart perspektiv på lilla undret om man inte vill fronta henne på sin blogg.

  Gillad av 1 person

  1. Modiga du!! Jag är glad om jag slipper ta rätt på fällorna men måste jag så fixar jag det så klart. Tiden rusar fram och snart blir mitt lilla barnbarn 1 år (i maj). Jag undviker att lägga ut porträtt på lilla Nora eftersom hennes föräldrar inte lägger ut några bilder själva. Kanske blir det några framöver men inte utan tillåtelse från sonen och hans sambo.

   Gillad av 1 person

Tack för att du hälsar på och lämnar ett ord eller 2 :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: