Sång- och dansföreställning

Att besöka Hornborgasjön nu när tusentals tranor samlas där är som att besöka en sång- och dansföreställning ”a´la naturell”  🙂  

Oredigerad och utan regissör. 

Dagen för vårt besök räknades tranorna till 13 500 st. Där kan vi snacka många huvudrollsinnehavare 😉 

Det är ett helt fantastiskt spännande skådespel  som utspelar sig på en stor scen vilket gör att många har möjligheten att få första parkett. 

Gryningens omväxlande ljus- och färgkavalkad gav många möjligheter att variera sig i skapandet av bilder och känslor. Och vartefter vi flyttade på oss och varierade våra platser och positioner så blev det många olika typer av bilder och en hel del fotolek.

När jag kom hem och såg mina siluettbilder så skapades det som typ en serie i mitt huvud. Det fattas bara pratbubblor och sen är serien med tranorna komplett. Men några pratbubblor tänker jag inte sätta dit utan jag låter var och en av er få en egen känsla, en tanke… Kanske känner man inget alls utan tänker bara att vad sjutton… Det är ju bara ett gäng svarta fåglar i arla morgonstund 😉 … Ja, för så är det…

Vi är alla olika och tänker olika. 

Skådespelet som utspelade sig denna fantastiska dag i mars klarade sig galant utan regissör och musiken… ja den klarade sig också utmärkt utan både dirigent och körledare. Det sjungs fritt i både takt och otakt. Helt underbart!!

Den täta trafiken av alla förbiflygande tranor och andra fåglar gav oss stor leklusta och förutsättningarna var ju helt super för panoreringslek 🙂

Med nästan 2000 bilder i bagaget så förstår ni säkert att det var mängder av bilder som inte var helt lyckade. Bilder som inte föll mig i smaken eller inte blev vad jag tänkt. Sen är det inte helt enkelt att använda sig av panoreringsmetoden heller. Vansinnigt kul och lärorikt men det tar på krafterna 😉

Så… efter någon timmes farande med kamera och objektiv fram och tillbaka så kändes armarna som gelé och det fick bli lite lek med dubbelexponeringar istället 🙂

Efter det här bildflödet finns det säkert någon som tänker tanken… Tog människan inga vanliga bilder på tranorna?? 😉 Jo visst gjorde hon det 🙂

Men det gör ju alla andra också och visar upp värsta pang- och artbilderna och med det avståndet vi hade blev dom inte jättekul 😉 Men ändå helt OK.

Det var vårt första besök men långt ifrån det sista. Hoppas verkligen på en ny utflykt till Hornborgasjön. Kanske redan till hösten men framförallt gör vi ett besök nästa vår.

Önskar Er alla en riktigt härlig påskhelg med mycket gott och en massa mys ❤

Själv ska jag byta om till den vita stassen och ta hand om patienterna som behöver ligga inne på sjukhuset hela påskhelgen och dessutom inte får ta emot några besök. Dom ska jag pyssla om extra mycket ❤

Så tills nästa gång… Kram och Hej från Lilla mig ❤

18 svar till “Sång- och dansföreställning”

 1. Tycker jättemycket om silhuettbilder!
  Det måste varit fantastisk upplevelse.
  Glad påsk! Ett stort tack att Ni finns och kan pyssla om oss sjuka…
  Hjärtlig tack!!!

  Gillad av 1 person

  1. Den så annorlunda påskhelgen är över för i år. Hoppas att allt elände med Covid-19 också snart är över…
   Tusen tack för din fina kommentar om mina bilder på tranorna. Siluettbilder kan vara rätt coolt och jag gillar ofta sådana bilder. Både i färg och i svartvitt.
   Var rädd om dig!

   Gilla

 2. Först och främst vill jag ge ett stort tack till dig och alla dina kollegor som jobbar inom vården i dessa tider, det är jag evigt tacksam för. Hoppas att ni kan få bättre förhållanden och lön efter detta då de flesta borde inse att ni är värda så mycket mer än det ni har nu.

  Sen är jag helt fascinerad över detta skådespel då jag i sig inte är någon stor fantast av fåglar men detta måste ju vara något alldeles speciellt att få uppleva på plats. Och dina bilder, så många vackra, spännande och lite småroliga ( silhuett-serien ) bilder och motiv. Jag vet inte vilka jag tycker bäst om, de är ju så olika och intressanta var och en på sitt vis.
  Var rädd om dig och ha det så gott det går i dessa tider ❤

  Gillad av 1 person

  1. Tack så jättemycket Lena!! Ja man önskar och hoppas verkligen, när det här eländet är över, att synen på vårdpersonal (från dom med högre makt) blir annorlunda. Florence Nightingale är begravd för länge sen och vårdyrket är inget kall längre… Det är tufft i vården och extra kännbart är det nu. Håller tummarna på en förändring framöver.
   Tusen tack för fina ord om mina bilder på tranorna. Det är ju helt olika typer av fotografering så bilderna blir så totalt olika varandra. En perfekt plats för kreativitet och fotolek. Superkul att du gillar dom!
   Var rädd om dig och så fortsätter vi vandra ute i det fria 🙂 ❤

   Gilla

 3. Har aldrig varit på plats. Men på andra sidan, runt sjön Tåkern, desto fler gånger. Där finns förstås inte de här mängderna av fåglar utan de kan tas i lite mer ordning.
  Som du skulle jag välja att experimentera med fotograferandet. Gillar dina silhuettbilder. Antar att man inte kommer så nära motiven? Tar med allt av brännvidd man bara har? I vetskap av att alla andra hundratals fotografer kommer hem med liknande bilder kan man ju i alla fall försöka variera sig.
  Hälsningar,
  Deerhunter

  Gillad av 1 person

  1. Tusen tack för fin kommentar. Uppskattas verkligen 🙂
   Och näe, så nära kom vi inte… det blev långa avstånd, minst sagt 🙂 Åtminstone där vi befann oss och att försöka få till någon perfekt artbild är ju inte att tänka på för min del så då funkade fotolek lite bättre.
   Tack!

   Gilla

 4. Jag är väldigt förtjust i silhuettbilder så din roliga serie gillar jag mycket. Hänförande. Det måste ha varit en underbar upplevelse detta med alla dessa smäckra långbenta fåglar och särskilt i sagolikt morgonljus. De ser verkligen roliga ut när de är på väg att landa och fäller ut landningsstället så att det dinglar rakt ner, Som något slags marionetter. Åter en massa njutbara bilder, tack för dem Susanne!

  Gillad av 1 person

  1. Tack så jättemycket för fina ord. Ja visst är dom charmiga. Som hämtade ur en tecknad serie på nåt sätt 🙂 Och jag kan lova att det var en riktigt fascinerande upplevelse! Så häftigt!

   Gilla

 5. Vet du vad? Alla bilder i det här inlägget skulle passa som fototapeter. Så fantastiskt mäktiga! Och samtidigt som jag skriver det vet jag ju att jag kommer tycka likadant om alla bilder i de inlägg jag missat och nu ska läsa.
  Kram på dig ❤

  Gillad av 1 person

Tack för att du hälsar på och lämnar ett ord eller 2 :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: