Under lindens nedtyngda grenar

Och på en bädd av torra nedfallna fjolårslöv…

där blommar den vackra Scillan, den ljuvliga Blåsippan och den skira oskuldsfulla Vitsippan.  På den lilla slänten som utgörs av taket på jordkällaren kommer snart även Gemsroten, Vårkragen att stå i full blom. I trädet hänger ett par fågelmatare som har besökare från omgivande skog. Dom flesta vingprydda och skönsjungande men lite då och då gästas vi även av hungriga hjortar och rådjur. 

Under tidig vår när blommorna väcks till liv hamnar vi ofta, både maken och jag, i liggande position, platt på mage med varsin kamera under den gamla lindens nedtyngda grenar. Totalt bortkopplade från allt annat än just det vi ser där och då. Tiden flyger oftast fort förbi och minuter blir till timma.

Lukten av cigarettrök gör oss då och då lite påminda om att livet runt omkring oss faktiskt pågår för fullt. Det är grannen som står och trycker i hörnet av sitt garage och iakttar oss samtidigt som han röker sin cigg. Och det går verkligen inte att koppla bort tanken och funderingen kring vad som rör sig i grannens huvud när han ser oss båda 😉

Det han inte vet är att vi skapar något vackert ❤

Tanken när vi åkte till stugan var att vi skulle vårstäda trädgården. Kratta upp gamla löv och elda upp alla nedfallna trädgrenar. Men när man möttes av alla vackra blommor så fick det bli lite omprioriteringar 🙂

Löven ligger således kvar än idag men dom flesta grenarna har gått upp i rök och vi fick njuta av lokalproducerad grillkorv i vårsol och fågelsång

Och doften av cigg byttes ut mot doften av grillat 🙂 

Snart väntas varmare tider och då ska vårstädningen fortgå. Förhoppningsvis kan jag då ta mig fram lite mer obehindrat och lite mer smidigt. Tills dess fortsätter jag dyka ner i haven av blommor ❤ 

Trevlig Helg

22 svar till “Under lindens nedtyngda grenar”

 1. Haha! Jag undrar vad folk tycker och tänker i allmänhet när vi är ute med kamerorna 🙂 En gång låg jag och en kompis och fotade mosippor bredvid en väg. En bil körde förbi och tvärnitade backade tillbaka och vevade ner rutan och funderade: I förmiddags när vi åkte förbi låg två karlar här nu är det ni, vad fan är det i diket här 😉 Hur vi skrattade och sa titta på blommorna. Man får vara med om mycket tack vare kameran

  Gillad av 1 person

  1. Haha, helt underbart!! Jag det kan verkligen bli många dråpliga, roliga och härliga möten i naturen. Och varför inte bjuda på sig själv 🙂
   Så därför gör vi rätt i att fortsätta med det vi gör! Tack för en underbart rolig berättelse från en fotografs upplevelser!

   Gilla

 2. Du målar vackra tavlor med din kamera, Susanne. Motiv som ”alla” fotar kan lätt bli uttjatade men du gör något nytt av dem. Kan tänka mig att grannen har lite roligt åt ”fotostollarna”. Och ja, löven kan vänta. Men jag har denna gång gjort tvärtom, knappt fotat något alls.

  Gillad av 1 person

  1. Men Åh! Tusen tack för dom fina orden! Vi har beställt hem två nya spännande objektiv från Ebay som vi vet är på väg. Ska bli så spännande att utforska dom. Jag har ju en favorit som skapar det du beskriver… bilder som blir som målningar 🙂 Och det är ett gammalt Pentaconobjektiv. Det är magiskt på alla sätt!! Och jag känner att jag utvecklas och börjar förstå det objektivet lite mer även om det många gånger lever sitt eget liv.
   Och vad gäller löven så får dom vara ett tag till. Nu ser det inte ut att bli så kul väder heller så dom får ligga där dom ligger. Tusen tack igen och Ta hand om dig!

   Gilla

  1. Tack så jättemycket Eva! Det är mycket, tack vare mina gamla objektiv som jag och maken beställer från bl.a ebay som skapar så spännande bilder. När man väl hittat hit så är man fast 😉 Tusen tack för fina ord och för ditt besök!

   Gilla

 3. Så idylliskt det ser ut att vara och jag förstår fullt och fast att löv och annat fick vänta till förmån för fotografering. Jaa du, så många gånger jag undrat vad de tänker om en i såna här situationer, hehe! Jag vet ju ett tillfälle då en bekant till mig frågade om jag inte var nykter då jag till synes såg ut att trilla ner i dikeskanterna än här än där, en vinter med mycket snö för ett antal år sedan. 🙂
  Dessa blommor, du får dem att se precis så skira ut som de är och vitsippsbilden är såklart min favorit bland dessa underbara abstrakta blommor. Hoppas ni hade en toppenhelg.

  Gillad av 1 person

  1. Haha, ja du! Vi får vara med om många roliga, dråpliga och härliga möten som hobbyfotograf med naturen i fokus. Men det får vi bjuda på! Tack för att du delar med dig av en härlig berättelse! Kan inte sluta skratta! Ser framför mig hur du försvinner ner i diket 🙂 Underbart!! Tack! Och tack för dina ord!! Och visst är vitsippsbilden speciell 🙂 Jag fastnade också för den lite extra.

   Gilla

 4. Tycker att du visar grannen några av dina bilder så kanske han visar dig blomprakt eller annat fotovänligt som du inte känner till. Eller så skakar han bara på huvudet och är för dum för att fatta vad han missar. Han kanske kan få ta en bild på er där ni ligger? Det vore en skön kontrast mot alla dina juveler till foton ❤

  Gillad av 1 person

  1. Haha, ja det var en bra idé! Har svårt att tro att han har nåt spännande att berätta men däremot hans hustru, som visserligen inte är lika nyfiken men hon fixar och donar väldigt fint i deras trädgård 🙂 Vet att hon även brukar jaga iväg alla hungriga hjortar som tuggar upp våra unga fruktträd när inte vi är där 🙂 Och det tackar vi för! Tror bestämt att jag har en bild på maken i gräset 🙂 🙂 Han brukar hamna på bild. Jag är inte lika förtjust att vara med. Står eller ligger helst bakom kameran 😉
   Tusen tack för att du kikade in och lämnade en härlig kommentar!!

   Gillad av 1 person

Tack för att du hälsar på och lämnar ett ord eller 2 :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: