Kaffesnack och tulpaner

Japp, då var 2 jobbnätter över, igen… Nu väntas ledigt i 2 dagar innan det är dags att kliva på, igen… och ännu en helg i vita kläder.

Under nattpassen blir det en hel del kaffe i olika formationer och smaker. Jag brukar testa lite nya menyalternativ för att få lite variation. Och många gånger blandar jag och skapar egna kaffemenyer.

Nu låter det som att vi har all tid i världen och fördriver nattens 10 jobbtimmar med kaffeprovning men Åh Nej! Långt därifrån! Däremot när tillfälle ges blir det gärna en kopp eller 2 och det går ju alldeles utmärkt att ta en kopp medans man dokumenterar och därmed slå två flugor i en smäll eller kanske bättre uttryckt…

Det gäller att vara effektiv och göra flera saker samtidigt 🙂 

Hur som helst så blev det lite kaffesnack i morse på väg ner till omklädningsrummen. Himlen lyste så där ljuvligt vårligt ljusblått och solen hade tagit sig en bra bit ovanför horisonten. Det var då vi började prata om när kaffet smakar som bäst och lyxen av att ha en egen trappa att sitta på.

För den där speciella känslan som jag får av att ta klivet ut på altantrappan med en kopp kaffe i morgonsol, lyssna på fåglarna som sjunger upp (läs; sjunger gör dom visserligen men för det mesta äter dom oss fattiga 🙂 🙂 Det låter mer harmoniskt och vackert med beskrivningen om sången…,)

Vart var jag nu i min beskrivning… Jo just ja…

Känna lugnet som sakta lägger sig över byn när grannarna beger sig till jobb och skola… DEN känslan gör att kaffet smakar alldeles extra gott. Ja, för det är verkligen nåt speciellt med kaffe och trappor.

Nu tar jag rätt ofta en stor kopp te istället men det får också en extra god smak av att intas på samma trapp 😉 Och visst är det väl ändå så att smaken och känslan av att ta en fika utomhus, i vår natur, på trappen eller på balkongen, är svårslagen.

Bildkavalkaden jag bjuder på är alla tagna i min trädgård.

Det är små tulpaner av arten Flocktulpan (ingår i familjen liljeväxter, ”jag har googlat” 😉 ) Dom är ljuvligt vackra, inte jättestora eller särskilt höga och platsen dom växer på i min trädgård är svårtillgänglig och ingen plats jag gärna lägger mig på… (vilket krävs om man vill ha en schysst vinkel och alternativet att klippa av dom för att arrangera en bild finns inte med i min skaparlusta). Är man dessutom då lite halt och lytt och väldans osmidig som jag var vid fototillfället 😉 så blir dom aningens svårfotade. 

MEN… Det är då man får ta fram sin kreativa sida, leva ut, bli lite ”wild and crazy” och använda kameran som ”målarpensel” och låta känslan och inte ögat styra. Det blir vad det blir liksom. En hiskelig massa skitbilder blir det men vad gör det!? Minneskortet får fyllas med flera flera hundra (idag över 1000!!!) bilder och har man turen så finns det en och annan pärla och resten får hamna under knappen Delete 🙂

Dom här tulpanbilderna slapp ”delete” men fick genomgå en förvandling i Lightroom. Ibland kan det vara lite kul att bara leka med bilderna. Det händer inte jätteofta men nu hände det. Man behöver inte gilla dom men jag tyckte iallafall att dom blev lite småtrevliga.

Nu hoppas vi att värmen söker sig till våra breddgrader. Jag vill slippa långkallingar och mössa och bara släppa ut min lekamen i det fria. Ligga på backen, koppla bort jobb och bara försvinna in i vår nya bekantskap…

Men mer om det framöver!

Kram och Hej från Lilla mig ❤

16 svar till “Kaffesnack och tulpaner”

 1. Det är nåt jag saknar djupt, att inte ha en egen trappa att sitta på med kaffekoppen tidiga soliga morgnar för precis som du säger så är det en mycket speciell känsla.
  Bilderna är helt enkelt ljuvliga och jag gillar verkligen denna nära och berättande formen av bilder, de blir så personliga. Och den där fokuserande nya bekantskapen ser även jag fram emot 🙂 Hoppas du har det bra och är rädd om dig!

  Gillad av 1 person

  1. Tusen tack Lena!! Nu när vi haft så fint väder så har det blivit mycket trappsittning här hemma men mindre djupdykningar i trädgården. Fint väder är långt ifrån bra fotoväder som dom brukar säga. Fast det beror ju förstås på vad man ska fota 😉
   Snart semester och förhoppningsvis många djupdykningar med kameran i naturen. Det känns mer än välbehövligt 🙂
   Ta hand om dig!!

   Gilla

 2. Ja, de bilderna har mycket av sinnlighet över sig. Lätt att dessutom läsa in helt andra intryck, men de håller jag för mig själv…
  Deleteknappen? Mycket användbar i mitt fotograferande. Några enstaka, futtiga procent kvar av bildskörden brukar bli kvar efter ha spelat på den.

  / Deerhunter

  Gillad av 1 person

 3. Underbara små ljuva saker som du räddade från deleteknappen…och tur var väl det! Det är ju just precis det som är så underbart med den digitala världen, man kan experimentera hur mycket man vill och de som inte lyckas ta sig genom nålsögat…ja de slänger vi.
  Ha det gott, både på jobbet och bland växter och djur i naturen…och skål!… i vitt, rött, eller kanske i kaffe!

  Gillad av 1 person

  1. Tusen tack Gertie! Kul att du gillar mina bilder 🙂 Det blir en del lek just nu med objektiven. Det är så spännande att leka med ljus, vind och växter. Ja det förstås… Några besök till ugglorna blir det ju förstås också 😉 Må så gott och Skål 🙂 !

   Gilla

 4. Sinnlighet ser jag att Klas skriver, sensuella bilder tänkte jag … men så höll han resten av tankarna för sig själv också 😉
  Nog funderar vi hur du sovit innan du satte dig på trappan med koppen och sedan föll ned framför blommorna 🙂

  Gillad av 1 person

Tack för att du hälsar på och lämnar ett ord eller 2 :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: