Tre månader…

Nästan på pricken tre månader…

Ja, precis så länge tog det för paketet att komma, från Ukraina till Västerås, Sverige. Men det kom fram till slut och dessutom lagom till min födelsedag. Men man kan ju inte annat än undra vad paketet varit med om på vägen hit??

En extra slant var dessutom lagd för att paketet skulle gå som REK…

Jag hoppas verkligen tjejen fått tillbaka dom pengarna…

Det är nästan så jag tror att myran skulle fått hit den betydligt fortare 😉

Dom är snabba, arbetsvilliga och starka 🙂 🙂 

Men men…

Nu är det här och sitter fint och väldigt passande på min kamera. Ibland tillsammans med en mellanring, ibland utan.

Dock så dröjde det några dagar innan jag kunde slänga mig ut i trädgården med det nya Helios 44 M-4 objektivet.

Vädrets makter har visat vad det går för och jobbet har kallat på min närvaro…

Men till slut så fick jag till det.

Och jag är mer än nöjd. 

Tänk att för tre månader sen, när objektivet lades till i varukorgen, så hade vi ljuva maj och sommaren att se fram emot.

Nu är det ny månad och hösten knackar, inom snar framtid, på dörren. Men faktum är att jag och säkert ni andra också, upplevde juli månad mer som höst än sommar med sina kalla och råa nätter och något kylslagna dagar så nu hoppas jag på att sensommaren och hösten blir varm och vacker. Precis så där underbart bedårande vacker som det bara kan vara när Sverige visar sig från sin vackraste sida. Och det ser ju faktiskt riktigt lovande ut 🙂 Om det inte blir så, så kommer hösten annars att kännas alldeles för lång…

Förutom fint väder så ser jag fram emot svampfotografering och svampplockning. 

Några yttepyttesmå svampar har redan hamnat på minneskortet ❤ ( fotade med favoriten Pentacon 29 mm).  

Tänk att en yttepytteliten nyfiken filur tillsammans med yttepyttesmå svampar i den mörkaste delen av skogen kan göra dagen komplett ❤ För det var precis vad dom här bilderna och den stunden gjorde, tills jag föll…

Men ja ja…

Den historien har ni redan fått ta del av. Men jag kan glädjande meddela er att ”tanten” bakom skärmen och kameran numera känner sig nästintill helt återställd 🙂 🙂 

Bara liiite äldre och liiite stelare 😉

Men seg som attan och väldigt envis.

Förutom en kort och väldigt positiv fotosession i trädgården med mitt nya Helios har jag haft äran att fota mitt barnbarn när jag fick rå om den lilla buskotten en dag förra veckan ❤

Den sista bilden på vackra, goaste Nora är inte fotad med Heliosobjektivet. Där har jag använt mitt 100-400 zoom. Att fota människor är inte min grej men när den här lilla tösen kommer på besök så går det ju inte att låta bli. 

Imorgon hoppas jag orken är på min sida för då blir det en tur i skogen här hemma. Många turer runt omkring i skogarna vid stugan blev det under semestern. Tänkte visa er lite mer från dom utflykterna i nästkommande inlägg.

Ta hand om er så ses vi snart igen ❤

Kram och Hej från Lilla mig 🙂 

18 svar till “Tre månader…”

 1. Fantastiskt vackra bilder från den lilla världen! Svamparna med myran, helt underbar!
  Att fota människor är inte min grej heller, men när det är ens barnbarn, då är det svårt att låta bli 🙂

  Gillad av 1 person

  1. Tack snälla för din fina kommentar! Ja visst är den söt den lilla myran på svampen! Ibland har man lyckan och turen att möta dessa små krabater på rätt ställe. Och nej man kan verkligen inte låta bli att fota dessa små barnbarn. Det blir nog en hel del bilder till helgen när vi ska få rå om tösen igen. 🙂

   Gilla

  1. Ja det tog en väldans lång tid men den som väntar på något gott… 😉 Mina första möten med ”Helios” har varit över all förväntan och många fler möten blir det 😉
   TACK!!

   Gilla

 2. Hej Susanne!
  Nu är jag här igen och jag blir lika glad som alltid, när jag är på besök hos dig!
  Du har ett driv, en entusiasm som jag avundas dig (jo, jag vet, hade den själv förut, men nu är det mest mörker) och du är så duktig med dina gamla godingar till objektiv! Ingen bild nämnd och ej heller någon glömd, de är bedårande!
  Ingen människofotograf??? Men Susanne, jag säger det nu, jag har sagt det förut och med en dåres envishet så kommer det säkert igen…och igen! Antingen är man fotograf eller så är man inte fotograf! Man är INTE blomfotograf, fågelfotograf, landskapsfotograf, människofotograf eller…You Name It…
  Man har blicken, eller som i de flesta fall, man har den inte!
  Du har den och därför återkommer jag till dig igen och igen, du är en pärla!
  KRAM!

  Gillad av 1 person

  1. Tack snälla Gertie! Du har så rätt i det du skriver. Att fota litet barnbarn är en sak men att fota människor ”på beställning” är absolut inte min grej. Däremot tycker jag det är tacksamt att fota små insekter som är rätt så kravlösa på slutresultatet 😉 Så mycket enklare så att säga 🙂 SÅ uppskattat att du tycker om mina bilder tagna med mina nygamla objektiv. Det känns som att jag hittat min lilla värld som går att utforska i oändlighet. Och det är väl i den världen man får vara i tills det går att utforska den något större världen igen… Hoppa och håller tummarna att det vänder snart!
   Stor Kram!!

   Gilla

 3. Den som väntar på nåt gott väntar nästan förgäves, eller hur det där ordspråket går 🙂 En ovanligt lång väntan såklart men det ser ju helt klart ut att ha varit värt den med tanke på bilderna du fångat. Älsk på svampbilden med myran på toppen av ena svampen, den är underbar och flugan i bild 4 går inte heller av för hackor men i sällskap av buskotten har de ju ändå ingen chans för de bilderna är ju helt klart bäst i detta inlägg.
  Jag känner igen det där att inte vara någon porträttgillare men med barn och såklart barnbarn blir det ju något helt annat och när de är så små är det ju så skönt omedvetna om kamerans närvaro att alla bilder blir naturliga. Även om det är underbart med dessa oförställda skratt så är min favorit den i gungan med den allvarsamma blicken som skådar in i den egna världen min solklara favoritbild. Det är inte ofta jag är avundsjuk men på er med barnbarn är jag helt klart just det. 😀

  Gillad av 1 person

  1. Tack snälla Lena för din fina kommentar. Det är verkligen en ära, en lyx, att få rå om ett barnbarn. Och vilka underbara ord om min lilla buskotte. Visst är det så… Små barn är skönt omedvetna om kameran vilket ger det där naturliga och inte något falskt eller tillgjort. (Tack för dom fina orden). Jag gillar också den sista bilden där Nora ser ut att sitta i egna tankar. Det är så passande för hon är en liten tänkare fylld av spring i benen och full av bus. Tack Tack ❤

   Gilla

 4. Superlång väntan, förstår om du blev både undrande och otålig. Vilken lycka sen att få testa och se resultatet. Myrspejaren är helt klart något för sig, så frejdig bild, som tagen ur en sagobok. Mycket mycket vackra bilder allihop, lilla goa Nora som ett härligt plus på slutet. Underbart.

  Gillad av 1 person

  1. Tusen tack!! Ja, den som väntar på något gott 😉 Vi har i dag fått hem ännu ett objektiv som jag inte hunnit testa riktigt än. Det visade sig att det var fel gänga så vi fick beställa hem ännu en adapter. Ser fram emot att ge mig ut i naturen och testa ett för mig helt nytt objektiv. 🙂

   Gilla

 5. Helt fascinerad blir jag av att du köpt ett objektiv från Ukraina, inte första stället jag tänker på att handla ifrån. Och det är klart, då blir kanske postgången därefter också. Mer handel så går det bättre – eller är det tvärtom? Anar att du inte kunde följa paketets väg heller, så otroligt frustrerande! Jag köpte en bok från engelska Amazon och fick den på tre dagar, sedan beställde jag en grej till trädgården en söndagskväll och på måndagskvällen levererades den. DET var verkligen imponerande!
  Vad jag tycker om dina sagobilder anar du ju. Att du sedan har det sötaste lilla troll som modell gör inte saken sämre. Ditt hjärta måste svämma över av
  kärlek ❤

  Gillad av 1 person

  1. Det kan vara både spännande och frustrerande att beställa från Ukraina. Har faktiskt gjort det igen och då med något snabbare postgång. Visst är det fascinerande ändå att man kan få sina beställningar på så kort tid som du fick. Sen när man beställer inom landet kan det ta en evighet… Fascinerande!
   Ja lilla Nora är ett bedårande litet charmtroll som just i detta nu ligger och sover middag. Fick rycka ut med en hjälpande hand när dagis inte tar emot barn med minsta lilla symtom… Minsta nysning och dom ringer efter föräldrarna… Känns aningens överdrivet samtidigt som jag kan förstå om dom har regler att följa. Det har blivit bra konstigt med allt det här året.Må så gott!! Kram ❤

   Gillad av 1 person

Tack för att du hälsar på och lämnar ett ord eller 2 :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: