Tillbaka till den lilla ön…

Vi har lagt det på hyllan…

vår planerade resa tillbaka till den fina ön som var tänkt att bli av i januari 2021 när maken fyller 50… Istället blir det en vecka i fjällen vilket inte känns helt fel det heller men ändå… Lite snopet, eller faktiskt rätt mycket snopet känns det trots allt. Det är tur man har ett bildarkiv att kika tillbaka till 🙂  Jag tänkte också passa på att redigera våra bilder nu i höst, för att slutligen sätta ihop en fotobok om resan vi gjorde i januari 2020. Man får liksom göra det bästa av situationen och bilder är ett perfekt sätt att kunna minnas tillbaka.

—– Mauritius —–

en liten ö i Indiska Oceanen, ca 80 mil utanför Madagaskar, mindre än Gotland, med tropiskt klimat, trevliga människor och fantastisk natur.

Resan dit började en lördagskväll i början av januari, på ett redan då, öde Arlanda (utan konsekvenser av Corona). Äldsta sonen som jobbar där har berättat att det ofta är/var väldigt lugnt just på lördagskvällar men vi klagade absolut inte. Tvärtom… Det var riktigt skönt att slippa trängas.

Flyget som skulle ta oss direkt från kalla Sverige till det betydligt trevligare klimatet på Mauritius tog ca 11½ timmar. Många timmar i luften blir det, absolut… men jag har verkligen inga problem med långa flygresor. Mjuka och behagliga kläder, stödstrumpor på benen, fördriva tiden med att ”trampa symaskin” (för cirkulationens skull), varva resans utbud av underhållning med egenvald musik i öronen, äta och dricka gott och om det går… sova en stund. 

För rätt var det är börjar nerfärden och Vips! så är man framme 😉

Trots att vi skulle passera flera personer för att ”bli godkända” fungerade allt väldigt smidigt. Vi var snabbt ute och hittade vår buss. Känslan som alltid infinner sig när man slår ner rumpan i bussen/taxin med vetskapen om att man snart är framme… Den är bra härlig! Och för att inte tala om den stundande duschen!!! DEN känns alltid extremt efterlängtad! Man känner sig ju inte direkt som en fräsch nyponros efter många timmar på resande fot 🙂 🙂 

Nu blev det dock lite problem med en resenär som satt sig bekvämt i den lilla minibussen, så vi kom inte iväg så snabbt som vi trodde vi skulle göra. Precis när vi var redo för avfärd kom det en man och knackade på rutan för att göra chauffören uppmärksam på att någon tagit fel resväska… En dam i bussen hade råkat få med sig mannens väska, förstås i tron att det var hennes egen. Så förargligt men tur ändå att det upptäcktes innan vi hann börja vår resa norrut. Allt löste sig till slut om än att vi blev väääldigt försenade. Men vår chaufför som nog tränade för en karriär som racerförare körde om nästan varenda buss på vägen mot vårt slutmål!!! Så vi blev inte så sena i slutändan. Sen vad jag tyckte om den resan… Det tar vi en annan gång 😉

Efter obligatorisk registrering av allehanda uppgifter, en svalkande våt handduk att lägga på behövd plats, en läskande dryck och med en gåva från hotellet i våra händer (en dagbok att dokumentera vistelsen i), blev vi sedan ”rundvandrade” på vår väg till rummet. Måste säga att någon guidning vid ankomst till ett hotell var en upplevelse som vi aldrig haft tidigare. Inte heller att alla sällskap fick en varsin dagbok. Tänk att ”små ting och gästvänligt bemötande” kan göra en så glad och varm i hjärtat. Vilket fantastiskt bemötande. Dom ska verkligen ha en stor eloge ❤ 

Mauritius är en liten ö med väldigt många turister. Men det var inget vi märkte av direkt. Och chansen att möta någon landsman/landskvinna var inte så stor det heller. Vi var enbart några få sällskap från Sverige på vårt hotell som för övrigt kändes väldigt lugnt. Barnfamiljer och par utan barn från Sydafrika och Frankrike samt från närliggande öar var dom som stod för sällskapet. 

Eftersom vi gärna är först till frukosten så passade det perfekt att ta sig tidiga morgonpromenader och se när byn vaknade för dagen. En morgon fick vi något konstigt ryck och gick till hotellets lilla gym. Dock var vi en timme för tidiga men den trevliga personalen valde att släppa in oss ändå 🙂  

Både maken och jag kände oss rätt slitna innan resan så några större ansträngningar mer än morgonträningen bokades inte in förrän längre fram.

Så vad gör man då när man bara är…?

Ligger platt på rygg och spanar palmblad till exempel 🙂 (Läs; spanar efter otäcka kryp som riskerar att attackera en blek turist…)

Tar täta svalkande dopp i poolen 🙂

Och njuter av sol, värme, semester och miljöombyte ❤

Oftast när dagen närmar sig halvtid så brukar det krypa i både knopp och kropp hos oss båda 🙂

Vi hade funnit vårt favorithak , TABA-j, som låg väldigt passande jämte poolen så det krävdes ingen större ansträngning för att få sig en bit mat 😉 Nudlar med grönsaker och kyckling och lite extra sting slank ner fint tillsammans med en stor kall öl. Det var så galet gott så jag nästan får lite abstinens när jag nu sitter här framför datorn och tänker tillbaka.

För att inte svälla ut alldeles för mycket av det goda blev det många gånger sightseeingturer i närliggande omgivning, med eller utan kamera (mobilen funkar perfekt den också 😉 ). Några vändor till byns mer eller mindre välfyllda supermarkets blev det också… 

Liksom sköna strandpromenader.

Tänkte avsluta första delen från vår resa med några bilder från växtriket och fågellivet. Nästa gång blir det bilder från våra dagar med hyrbil.

Puss och Hej

Trevlig Helg

Psst… ALLA bilder är klickbara och går att se i större format 🙂 🙂 

13 svar till “Tillbaka till den lilla ön…”

 1. Ja, det ser ju bara så himla gott ut. Långa flygresan kan jag tänka mig är rätt jobbig, därför har jag aldrig vistats utanför vår egen världsdel. Snart ska vi dock besöka döttrarna i Australien så det blir säkert att stålsätta sig. Men på något sätt ska man ju lämna den här världen…
  / Deerhunter

  Gillad av 2 personer

  1. Men så spännande att åka till Australien. Det blir säkert toppen! Visst kan det blir rätt obekvämt och man blir öm både här och där efter långa flygresor men det är det värt. Bekväma kläder, upp och stå och gå samt lite preparering med Alvedon så brukar det gå bra. Tänk vad ni har mycket att se fram emot 🙂
   Ha det// Susanne

   Gilla

 2. Vad roligt att få landa på Mauritius. Här har jag ännu aldrig varit. Men en fråga. Direktflyg? Vi har förut tittat på just Mautitius men då har det varit byte av plan i London, Paris eller Amsterdam. Ja, andra ställen också. Och att slippa mellanlandningar är ju behagligt. Många öar runt om i världen har vi besökt och kansk ekan vi vid tillfälle titta närmare på Mauritius. Men det är det där med solen för min del…Nåja.
  Verkar som en mycket lyckad semester på alla sätt. Och semester med stort S. Härliga och lockande bilder.
  Ser fram emot nästa inlägg. Tack för detta.

  Gillad av 1 person

  1. Tack så hjärtligt för din kommentar 🙂 Ja, det var en superhärlig semester på en ö där alla var trevliga, gästvänliga och tillmötesgående.
   Vi hade sån tur att komma med sista året som TUI hade direktflyg. Den här säsongen har dom inte kvar det flyget. Riktigt synd faktiskt. Vi vill ju åka tillbaka och har också kollat på olika alternativ men att det blir minst ett byte har vi förstått. Förhoppningsvis blir det en resa när allt C-elände är över. Kan varmt rekommendera denna ö 🙂

   Gilla

   1. Den där ön har jag fantiserat flera gånger om att få komma till. Beror såklart på att jag hade en affisch på väggen i min första ungkarlslya. Häftigt att det fanns direktflyg dit och jag förstår er besvikelse att det inte blir något om fyra månader – hade varit perfekt att fira STORA dagen på. Minibussfärden lät läbbig mellan raderna. Vi har åkt några sådana turer både inom och utanför Sverige. Ibland har jag haft lust att lufta mina åsikter till chaufförerna. Vad gulligt med både dagbok och guidning. Först till frukost brukar vi alltid sikta på.
    Tack för fina foton.
    Kram Bosse

    Gillad av 1 person

    1. Tusen tack för fina ord och för att du delar dina tankar 🙂 Alltid härligt att läsa! Visst är det nåt speciellt med att vara först till frukosten. Det är värt så mycket för vila det kan man göra resten av dagen om man så önskar. Mauritius är verkligen en fantastisk ö att besöka. Hoppas man kan åka dit igen framöver.
     Kram

     Gilla

 3. Oj, här har jag helt klart missat nåt!?! Har varit helt uppslukad av det fantastiska att få komma ”utomlands”…till Norge! De öppnade för bosatta i norrbotten och vi åkte förstås, på stuberten. Här är det andra resor som avhandlas och minns…och som jag minns och som jag längtar.
  Tusen tack för energiinjektionen…vi hoppas förstås, men, tror vi på det?
  Kram till dig du positiva och livgivande människa😊❤🌹👍

  Gillad av 1 person

  1. Så härligt att äntligen få komma iväg. Ja, det gäller att ta vara på varenda liten möjlighet att få passera landets gränser för rätt var det är så är det stopp igen.. Suck!!
   Tusen tack för titten 🙂
   Kram du fina människa!

   Gillad av 1 person

 4. Jamen vad är väl Mauritius jämfört med … fjällen? Lite nedköp med det bytet, men vad sjutton hellre frisk i fjällen än – ja du vet. Förhoppningsvis kan vi resa igen i framtiden,annars får vi leva på våra reseminnen (hemska tanke). Dina bilder kan jag leva länge på, det ser utomordentligt skönt ut bortsett från den långa flygresan och bussfärden.
  Svarade aldrig på din fråga om täckbark under rhododendron. Det går utmärkt! Jag har gjort det, lagt markduk och täckbark under mina. Där lade jag inte några tidningar för det var inget problem med ogräs utan bara att jag ville att det skulle se snyggare ut. Eftersom du har problem med ogräs bör du lägga tidningar/wellpapp först, sedan markduk och täckbark. Rhododendron vill ha surjord, men det är ju under täckningen så det hoppas jag att den fått av förre ägaren (eller den som planterade den).
  Kram kram ❤

  Gillad av 1 person

  1. Haha, ja du… I dessa tider får vi nog vara tacksamma om vi kan resa i vårt eget land. Suck! Så en tur i fjällen i januari blir nog alldeles underbart 🙂 Och plötsligt händer det… Nej, jag har inte vunnit på Triss utan bara blivit beviljad semester i oktober så snart väntas lite ledighet och den ledigheten ska tillbringas i fjällen… Det blev en spontanbokning förra helgen och på söndag bär det av uppåt för att veckan efter ta mig nedåt i landet. Närmare bestämt till dottern ❤
   Tusen tack för rhododendrontipsen. Ska absolut ta tag i det till våren. Tack! Kram Kram

   Gillad av 1 person

 5. Oj, så exotiskt, ser verkligen lockande ut, nya växter, alla dessa vackra fåglar, häftigt! Men… badar man inte i havet? Roligt att få följa med genom alla fina bilder, den sista fågelbilden är verkligen toppen! Synd att ni inte kommer iväg igen, men man får anpassa sig. Fjällen blir nog bra det också.

  Gillad av 1 person

  1. Tusen tack! Det var en fantastisk resa och resmål och självklart badade vi i havet men vissa dagar fick man trängas med för många båtar och stranden just där vid hotellet var inte superrolig. Men absolut badade vi ändå. Men många gånger var vi vid poolen direkt efter frukosten för då var man helt ensam. Sen när det blev för stojigt tog man sig ner till stranden istället.
   Självklart kommer fjällen bli alldeles toppen!! Vi har ju redan fått lite försmak efter höstens vandringsresa till Saxnäs. Vi har förstått att det kommer dröja innan vi kan ut och resa som tidigare men vi hittar gärna på saker att se och göra här hemma i Sverige istället. Man får liksom bara gilla läget 🙂

   Gilla

Tack för att du hälsar på och lämnar ett ord eller 2 :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: