Om mig

17

Till toner av fågelsång tar jag klivet ut i naturen.

Oftast ger jag mig ut i arla morgonstund. Ibland i kylig dimma, ibland i ljummen sommarvind, ibland i duggregn, ibland i ett krispigt isigt snölandskap. Oavsett årstid och väderlek vill jag vara med när solen tar sina första steg över vår horisont. Vill vara med när naturen vaknar. Likväl är det fantastiskt att få vara med när solen och dagen tackar för sig och lägger sig till ro, för att åter vakna till liv. Till ett nytt, okänt och oskrivet blad. 

Med på färden är min kamera, ibland båda två. En rygga fylld av objektiv och andra tillbehör, kanske ett stativ… Alltid en termos med rykande hett kaffe och något välsmakande tilltugg. 

Genom åren har jag lärt mig att öppna upp mina sinnen och ta vara på stunden. Att stanna upp och se det lilla i den stora världen. Det är det, som är det absolut viktigaste för mig.

Jag tycker om att experimentera. Testa nya och nygamla objektiv och olika fotograferingsmetoder. Fotograferar gör jag så gott som alltid i manuellt läge med få undantag. Det manuella läget ger mig större frihet och jag kan själv styra över min bild. Kameran kanske fångar en känsla men jag känner något annat. Då ger det manuella läget mig den stora friheten att skapa på mitt sätt. 

Ljuset är något jag alltid söker när jag är ute och fotograferar. Och även i den mörkaste av skogar finns alltid en strimma ljus. 

Varmt välkommen till min sida ❤

Susanne

Lite synlig har jag varit 🙂

men kanske inget att skryta med… fast jag övar på att vara mer stolt över mig själv, så här kommer en liten presentation 🙂

Bild publicerad i Fotosidan Magasin nr: 3, 2009

Vinst Rekorderlig Ciders Fototävling 2012

1:a pris i Fototriss 2013 och 2015

2:a pris, Västerås Stads fototävling inför lansering av ny hemsida 2015

Utställningar

Nov. 2018 Vårgårda Naturfotofestival

April 2019 Öppna hus – Konst vid gruvan, Sala

Sept. 2022 Galleri Wission, Surahammar

Jag finns även här:

Facebook: Photo by Susanne GC

Instagram: PhotobySusanneGC

Min vilande blogg hittar du här:

Nattsyrransphoto

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: