Korkad eller superkvinna?

Den omtänksamma unga doktorn frågade snällt om jag behövde ett par kryckor??… Tackade vänligt nej eftersom jag både jobbat och belastat foten senaste 3 veckorna efter fallet i skogen. Och någon sjukskrivning kändes inte heller aktuell för jag får ju belasta och man gör inget åt frakturen, mer än en stödlinda. Men om det blir för smärtsamt ska jag ”backa lite” och ta det lite lugnare… var rådet från doktorn.

Då kom min första fundering…!!

Hur gör man det liksom, backar alltså… så här på våren 😉 ?

Nu är jag ju vårdpersonal som dom flesta vet 😉 och kanske är vi sämst på att söka vård…??  Men tanken om att det snart ska gå över, hänger åtminstone över mig som ett mantra och eftersom vi alla vet hur hårt belastad vården är med allehanda vårdsökande människor så ska det mycket till innan, åtminstone jag, söker vård. Så min nästa fundering är om jag är korkad eller om jag försöker vara någon slags superkvinna??

Fast vadå?? Dom hade ju ändå inte gjort något.

Min tredje fundering är om läkningen kommer ta längre tid när jag ständigt rusar runt på min onda fot? Vilket känns skit isåfall. Jag har ju så många naturreservat jag vill besöka i vår och sommar och det här med att belasta på ojämn terräng är absolut det värsta. Det har jag minsann upptäckt 😉

Trots en knivskarp, återkommande smärta så har jag tagit mig ut för att hälsa våren välkommen. Och tänk att även om våra externa hårddiskar är överfyllda av bilder på vårens alla vackraste blommor och annat som hör våren till, så tröttnar jag aldrig på att lägga mig i blomsterhaven.

Nu, pga rådande omständigheter 😉 så är jag dock inte lika smidig och flyttbar som tidigare utan blir ofta, liksom kvar där jag lagt mig 🙂 🙂 MEN, ni anar inte hur mycket man kan se och upptäcka bara av att ligga ner på ett och samma ställe 🙂

Det är så fascinerande.

Förutom Åholmens Naturreservat så har vi hälsat på grodorna på Djäkneberget i Västerås. Maken och jag var där en kväll i början på förra veckan bara för att konstatera att det var rätt tyst och väldigt grodfritt… tills jag bara någon dag senare såg på en lokal sida på fb att kärleken minsann blomstrade i dom små dammarna. Yes!! Och jag som precis innan kollat upp alternativa utflyktsmål långväga hemifrån… Nu slapp jag åka iväg till okänd mark 🙂 och istället besöka välkänd mark vilket ofta kan kännas mer tryggt.

Så… en tidig morgon förra veckan gav vi oss av till dammarna för att vara där i soluppgången.

Kärleken blomstrade bland grodorna och änderna lekte tafatt ❤

Nu håller vi tummarna att det blir många nya grodor 🙂 för tyvärr har dom minskat i antal under senare år.  Dels pga en trafikerad väg som grodorna behövde passera på sin väg mot dammen (det är numera en cykelväg och inte en bilväg). Dels pga att någon jubelidiot släppt ut sina guldfiskar i dammen, som i sin tur käkat upp grodynglen.

Nu har ansvariga i staden städat upp och rensat i dammarna så nu håller vi tummarna att dom blir fler, våra grodor 🙂

och faktiskt…

Så ser det ju rätt så lovande ut ❤

Det var allt för mig för den här gången. Så tills vi hörs och ses igen…

Tjo och Hej

från Lilla Mig! 

16 svar till “Korkad eller superkvinna?”

 1. Så vackra bilder. 🤗 Tro mig som drog runt med en stressfraktur i två år. Det är inte värt det för känslan av att vara till nytta. Jag har gått en själv medkänsla kurs, du kanske behöver visa sig själv det? Bra fråga att ställa sig är skulle du rekommendera någon annan att göra så med sin fot?✌️ Lojalitet är bra men inte bäst. ♥️Ta hand om dig!

  Gillad av 1 person

  1. Tack fina Anette! Nej, det är verkligen inte värt det, jag vet så väl. Blev hemskickad förra veckan med kryckor och sjukskrivning. Jag var säker på att det var en stukning. Åtminstone till en början men anade efter ett tag att det var något annat när vilovärken blev outhärdlig. Nu väntar jag på vad fysioterapeuten säger på torsdag 🙂 Ta hand om dig ❤

   Gilla

 2. Aj då, det där med foten var ju inte vare sig bra eller roligt för dig och inte nu…på våreeeeen när allt händer i naturen!! Och jag ska väl inte säga åt vilket håll det lutar, det där med rubriken 😛 (skojar såklart men tror du förstår hur jag menar). Alltså grodbilderna ❤ Helt underbara är de, jag älskar dessa djur, vilket man kan se på min instrumentpanel på bilen, där ligger tre mjukisgroddjur från Kolmårdens tropicarie som mina trogna följeslagare. Sen vitsipporna då, jaa du får ju fram den där underbara känslan som infinner sig när man landar i dess hav och spanar in individerna var för sig. Den näst sista av dessa bilder är helt outstanding om du frågar mig. Och nu tycker jag att du är lite rädd om dig också 😉

  Gillad av 1 person

  1. Tusen tack för omtanken! Jag försöker ta det lugnt men blir aningens otålig mellan varven. Särskilt när det har varit fint väder. Är hemma sen en vecka tillbaka efter att jag blev hemskickad med ett par kryckor och rådet att vara sjukskriven… Nu inväntar jag vad sjukgymnasten har att säga på torsdag… Tack och lov kan jag fota på nära håll och då har det funkat hyfsat trots att man varit lite halt och lytt 😉
   SÅ kul att du gillar bilderna på grodorna. Trodde inte jag skulle hinna med att fota dom i år och blev alldeles överlycklig över stunden vid dammarna.
   Tusen tack igen för fina ord om mina bilder!!! Uppskattar det massor!

   Gilla

 3. Näe, backa kan man inte, varken nu på våren eller annars! Jag går aldrig till vårdcentralen, jag tror på självhjälp och det har fungerat i de flesta fall. Gick med trasiga knän i flera år…”alla” sa att nu måste du göra något åt detta, men, ja, det gick över.
  Nu har jag en stor knöl bakom höger häl, som jag fick när jag blev påkörd av en ”matvagn” på ett flyg för snart ett år sedan. Ingen hjälp, superont ibland och ibland linkar jag bara lite, svårt med skor, men det går än så länge…
  Jaja, ont eller inte…dina grodor och sippor är underbara och jag har njutit en stund innan natten tar vid!
  Nattinatti!

  Gillad av 1 person

  1. Haha… Vi verkar vara stöpta i samma form 🙂
   Blev dock hemskickad från jobbet efter min jobbnatt förra veckan. Med mig fick jag ett par kryckor och rådet att vara sjukskriven och det har behövts… Det ska jag erkänna 🙂 Nu inväntar jag vad sjukgymnasten har att säga på torsdag. Eftersom vi har nytt s.k ”akutschema”, Covid-schema eller hälsoschema (eller vad man vill kalla det)… så innebär det att vi inte har samma återhämtning vilket kan ställa till det med min fot. Men men, en dag i taget så får jag se vad det blir. Får passa på att fixa lite fotoböcker nu när vädret ska vara sisådär. Ta hand om dig! Och tack för fina ord ❤

   Gilla

 4. Bara en riktigt inbiten fotograf förmår dra nytta av sina handikapp. För resultatens skull tycker jag det var bra att du stannade kvar bland blomstren… Jag gillar dina grodbilder också. Hoppas du linkar runt ett tag till 🙂

  Deerhunter

  Gillad av 1 person

  1. Haha, Tusen tack! Ja det är väl här det nördiga blir lite mer tydligt 😉 Men jag har ju händerna i behåll och resten går ju att fixa med lite trix och tips 🙂
   Tusen tack besök och för fina ord!

   Gilla

 5. Such beautiful photos leaves me speechless. Having had to be off my foot for 6 weeks due to a crush injury I know why you don’t want to be confined. My very best wishes for rapid healing!

  Gillad av 1 person

 6. Jag har missat att du har ramlat och skadat foten. Ja, hur gör man när man backar? Jag har själv ett knä som bråkar och blev beordrad av sjukgymnasten att gå korta, max 20 min långa promenader. Men då kommer jag ju ingenstans där det finns något att fota. Men du som går mycket i jobbet också, antar jag, bör vara försiktig och inte riskera överbelastning.

  Vackra vårbilder som alltid, helt förtrollande! Grodbilderna är underbara och där fastnar jag för den andra med färgerna och bubblet och…allt. Toppenbilder!
  Sköt om dig och lämna superkvinnerollen åt andra!

  Gillad av 1 person

  1. Tack snälla för fina ord!! Jag fick kliva tillbaka förra veckan när jag blev hemskickad med ett par kryckor och en uppmaning att vara sjukskriven någon vecka eller två… Det går bra och jag har insett, trots min envishet… riktigt behövligt. Nu inväntar jag vad sjukgymnasten ska säga på torsdag.
   Nej du… 20 min promenader innebär alltså 10 min åt ena hållet för att sen vända tillbaka… Då skulle inte jag heller få så mycket att fota om det inte är nåt spännande i min trädgård vill säga 🙂 Där har jag stått och tryck inne bland grenarna i krikonträdet vid ett par tillfällen, med min kamera alltså 🙂 🙂 (bilder i senaste inlägget) Tusen tack för omtanke och som alltid fina ord!! Det uppskattas!

   Gillad av 1 person

 7. Korkad superkvinna, det är du! Ser att flera kommentarer handlar om onda knän, så vi är fler som stapplar omkring och hoppas på att det ska gå över. Tills dess får vi liga i gräset och se på den lilla världen.
  Älskar grodor. Älskar dina grodfoton. Tack för att du ligger där i gräset trots det onda.

  Gillad av 1 person

  1. Haha, tack 🙂 Det var precis dom orden min goa jobbarkompis kallade mig också 😉 Ja tänk om alla skulle ta och lägga sig och uppleva den där lilla lilla världen… Så mycket spännande det finns där. Tack för härlig kommentar!

   Gillad av 1 person

Tack för att du hälsar på och lämnar ett ord eller 2 :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: