Jag säger som…

min pappa brukar säga (hans ord)

– ”När jag fyllde 50, då kom krämporna. Men när ni (jag och lillsyrran) var små och ni var sjuka så klarade jag mig alltid från att bli sjuk. Men så kom det där 50…”

Jag har alltid känt att jag haft någon typ av superimmunförsvar och stått emot det mesta. Visserligen var jag rätt mycket sjuk som barn och tonåring men i vuxen ålder har jag klarat mig från de flesta dagisbaciller och vinterkräksjukor. Men de senaste åren tål jag knappt något alls. Visst klarar jag av alla oinbjudna baciller på ett bra sätt men det tar ändå på krafterna att vara sjuk. Och det är inte alls för så många år sedan som jag sa på en anställningsintervju att jag nästan aldrig har sjukdagar… Hmmm, det är dessvärre inget jag kan stå för idag.

Men men…

När jag nu sitter här hemma en fredagskväll i februari, när jag egentligen skulle vara på jobbet, och skriver om sjukdom… Så kommer jag att tänka på Pippi
Långstrump. Ni vet när hon går till apoteket med Tommy och Annika för att köpa 4 liter meducin. Meducin som ska vara bra för sjukdom. Som kikhosta, skoskav, magont, röda hund och om man har råkat pilla in en ärta i näsan… och som dessutom vore toppen att använda för att polera möbler 🙂 🙂

Nu finns det ingen sådan dundermeducin framtagen, ännu 😉 , så jag gör som jag brukar och förbrukar stora mängder sockerfria halstabletter upplösta i en stor kopp med varmvatten. En superkopp som gärna får spetsas lite extra med en stor sked honung. DET är min dunderkur och jäklars vad det värmer gott i bröstet och visst lossnar det lite ändå.

Förhoppningsvis är jag lite mer pigg på benen redan under morgondagen. Såg på TV att solen ska titta fram här där jag bor och då vill jag verkligen ta mig ut, om så bara för en liten stund. Jag vill ta en promenad i skogen som ligger alldeles utanför husknuten. Känna friskluft och lyssna till fåglars sång.

Ja, för så är det… Mycket har hänt sen sist och sedan oktober bor jag och maken här, i detta fantastiska drömboende, i ny kommun, i ny by, på en kulle, med skogen och hästhagen som närmaste granne.

Vi har hittat vår plats och vi stormtrivs. Det är verkligen vår plats på jorden ❤

Bilden är tyvärr inte dagsfärsk (december 2022).

Idag är snötäcket aningens högre och bakom huset händer det grejer. Förutom vedhögarna som ska staplas för nästkommande vinter, så är det byggställningar som täcker husets baksida. Vi har anlitat en byggfirma som tagit sig an hela bygget och alla har vi väl någon gång hört hur det pratas om hantverkare som inte kommer när dom ska… Dom här grabbarna, är av en helt annan kaliber. Jag säger bara -Wow!! Dom är riktiga superkillar som gör ett fantastiskt jobb. Dom är så trevliga och känns oerhört plikttrogna och noggranna. Under ett par-tre månader får vi nu följa och vara med och planera för hur det ska bli. Riktigt spännande är det och första gången för mig som aldrig varit med om något nybygge tidigare.

En annan fantastisk upplevelse och total överraskning inträffade nu i januari när jag fick besked om att jag tagit mig till final i Cupoty 04.

Av mer än 9000 inskickade bilder från totalt 54 olika länder hamnade jag som Top 10 i kategorin Plants och är därmed också med i The Top 100. Jag är inte den som varit särskilt flitig med att tävla med mina bilder, av olika anledningar, så när jag fick veta det här resultatet kom det som en total överraskning. Jag har ett par fototävlingar jag kollar lite extra på. Tävlingar som känns seriösa och likvärdiga för alla. Det här är en av dom. Så att komma så här långt i just Cupoty, är oerhört hedrande och ärofullt.

Bilden som tog mig till final är denna

Jag hoppas och önskar att jag ska hitta tillbaka och få energi och inspirationen att skriva mer här på bloggen och dessutom få ork och tid att hälsa på hos alla er andra fina bloggvänner. Lite mer aktiv har jag varit på min hemsida:

https://www.susannegcarterphotography.com

Varmt välkomna att kika in där.

På återseende!!

12 svar till “Jag säger som…”

  1. Vilket vackert nytt boende ni har skaffat er! Vad är det som ska byggas till på baksidan? Det ser jättehärligt ut med alla höga träd som omger tomten.

    Vad gäller måendet så är det kanske så att pandemin på nåt sätt ställde till det. Vi har just fått ställa in firandet av fyra februarifyllare som vi skulle haft i dag, eftersom flera i mellandotterns familj är sjuka. Igen. Det har de varit gång på gång. Hoppas att det är bättring på gång för dig så att du kan njuta av naturen igen.

    Men: Så himla roligt med finalplatsen, men jag skulle väl säga att jag inte är förvånad, klart att du ska hamna top 10 med de underbara naturbilder du tar. Men självklart är det toppen att väljas ut bland så många tävlande från så många länder. Stort varmt GRATTIS Susanne!!!

    Gillad av 1 person

    1. Tack snälla! Huset ligger i en liten by så vi är inte helt ensamma vilket känns tryggt. Vi bor liksom som på en liten kulle invid skogen som vi till en liten del, har i våra ägor. Nu pratar vi liten del, men för oss lagom och som dessutom kommer den kunna förse oss på ved en bra bit framöver.
      Vår utbyggnad kommer att bestå av 2 rum varav det ena rummet blir ett rum där vi ska ställa matbordet, som en liten matsal och därifrån kommer vi komma in i ett ”grovkök” med kombinerat tvättstuga och badrum, en dörr ut på baksidan, samt att vi ska ta ner varmvattenberedaren som nu står intryckt i en garderob på övervåningen, utan möjlighet till avrinning (vilket inte är optimalt om något skulle inträffa). Tvättstugan just nu är i byggnaden till vänster på bild men det huset har gjort sitt. Och för att ”framtidssäkra” så kommer dom dra nya rör och se över elen. I dagsläget har vi toalett och dusch på övervåningen vilket inte alltid är helt optimalt så därför gör vi ett till på nedre våningen. Den s.k matsalen kan även göras om till sovrum om det mot förmodan skulle behövas.

      Det ligger mycket i det du skriver om vad pandemin orsakat och det är nog något vi får känna av en längre tid, tyvärr. Och det är verkligen många sjuka nu och man hör ofta att det blir långvarigt och återkommande. Måtte det bli bättre framöver. Men att ha kronisk smärta måste vara tufft. Visst, absolut att man ”lär sig leva” med det men ändå, måste det känns tufft mellan varven.

      Tusen tack för gratulationerna, för min finalplats. Det var absolut inget jag förväntade mig. Fast jag är ingen flitig tävlingsmänniska heller utan tycker bara det är lite kul och ”intressant” att se hur mina egna bilder står sig. Knasigt kanske… Tusen tack ❤

      Önskar dig allt gott!

      Gilla

  2. Oj, här var det mycket nytt och upplyftande! Vet knappt var jag skall börja, men jag börjar bakifrån och säger Grattis till finalplatsen…vilken ljuvlig bild!
    Grattis säger jag även till nya boendet, vackert både hus och tomt. Lycka till med renoveringen! Och du, krya nu på dig så du får njuta av vårens ankomst och inte minst de små blålila.
    Skickar en stor varm och solig Kram!

    Gillad av 1 person

    1. Tack snälla Gertie! Vi har ju letat länge efter huset vid skogen och minimal risk för nära grannar. Och så plötsligt så dök det upp och från det att jag såg det på Hemnet så tog det 5 dagar tills att vi satt hos mäklaren och skrev under pappren. Vilken känsla ❤ Huset är byggt i slutet på 1700-talet och början på 1800 så självklart finns det mycket att underhålla men det visste vi så väl när vi köpte det. Lillstugan bredvid byggdes under 1800-talet och används just nu som lunchplats åt våra byggkillar och dom klagar inte. Jag kommer så småningom att visa lite bilder men det får bli när bygget är klart. Hoppas ni får en riktigt fin resa 🙂 Resa kommer vi göra någon helg i vår, för att hälsa på sonen som tillfälligt flyttat upp till Boden för att spela fotboll. Det ska bli riktigt kul 🙂
      Allt gott till dig! Kram

      Gillad av 1 person

  3. Men så kul att du kommit till final i den där fototävlingen, och fotot är ju bara sååå vackert!
    Så kul att ni har flyttat till ert drömboende, stort lycka till!…och krya på dig, så trist att vara sjuk!
    KRAM!

    Gillad av 1 person

  4. Grattis till välförtjänt finalplats med ett av mina favoritfoton (sedan kan man ju fråga sig vilket som inte är ett favoritfoto av alla dina?)
    och
    Grattis till ett superfint boende som tycks bli ännu bättre med sådana hantverkare!
    Bara hälsan kvar alltså? Hoppas att du är tillbaka i prefemtio när den här omgången är över. Jag tänker inte jinxa men inser att jag klarat mig bra än så länge. Och jag är ju ännu äldre 😉
    Ser framemot att få följa ert bygge!
    Kram!

    Gillad av 1 person

    1. Tack snälla Anni ❤ Du är för go 🙂 Känns skönt att vara tillbaka på många olika plan. Arbetsgivaren hjälper mig lite på vägen men hur man sen ska lösa avsaknaden av sjuksköterskor är ju inget man kan lösa på en dag… Sen har jag kanske lite andra åsikter om lösningar men du vet, det är tydligen olika kassor lite hit och dit och… Suck! Jag ser fram emot att gå i pension, när nu det blir. Jag kommer väl att gå runt med rollatorn och dela ut medicin till dom jämnåriga patienterna innan det är min tur 😉 Nej då… Värre är det för dom som är yngre. Bygget går framåt och det är så spännande. Idag är maken och hämtar golv så inom några veckor ska vi nog vara på sluttampen om allt klaffar. Tusen tack Anni för fina ord och tack för att du kikar in här hos mig 🙂

      Gillad av 1 person

  5. Så roligt att se dig här på bloggen igen … och tack för din titt hos mig!
    Grattis till finalplatsen … en ursnygg och läcker bild!
    Grattis också till nya boendet … det ser ut som en härlig plats att bo på!
    Lycka till med både det ena och det andra!

    Gillad av 1 person

Tack för att du hälsar på och lämnar ett ord eller 2 :)